GRADSKO VIJEĆE Aktualni sat započeo sitnim provokacijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ni na aktualnom satu bjelovarskog gradskog vijeća nisu se mogli izbjeći parlamentarni izbori. HDZ-ov Ante Topalović iskoristio je priliku da malo “bocne” svoje političke oponente iz SDP-a, ali i iz stranke Damira Bajsa. Upitao je gradonačelnika Daria Hrebaka je li on morao potpisati Sporazum prema kojem će u Sabor ući jedino ako osvoji određen broj glasova, ali isto tako ga je upitao moraju li ravnatelji javnih ustanova njemu slati osobno natječaj za zapošljavanje i imenovanja. Gradonačelnik Hrebak na to je odgovorio kako on nije potpisao Sporazum prema kojem mu se uvjetuje određeni broj glasova, a takvu prasku da se natječaji za zapošljavanja i imenovanja šalju njemu osobno, Grad Bjelovar, kaže, nema.
Ni SDP-ovci ni članovi stranke Damir Bajs Nezavisna lista nisu reagirali na tu malu provokaciju, ali SDP-ov Nenad Nekvapil zato je ponovno potegao pitanje istočne zaobilaznice. On se, rekao je, uvijek zalagao za njenu gradnju, ali za kompletno rješenje, a ne ovo alternativno koje se predlaže za izlazak u Letičanima. To kompletno rješenje, kaže Hrebak, stoji više od 100 milijuna kuna, a ova alternativna cesta, kaže, nije alternativna već je ucrtana i bit će barem donekle rješenje koje će riješiti dio prometnog problema.
Stigla je i jedna dobra vijest s bjelovarskog aktualca, a to je da bi, prema gradonačelnikovim riječima, za dva do tri tjedna napokon trebali krenuti bageri u sklopu projekta aglomeracije.
Međutim, aktualni sat koji je prošao poprilično mirno, vjerojatno je tek uvertira u puno jače točke – izvješća o radu Športke zajednice koja uvijek povuku puno interesa, ali i izvješća o radu Turističke zajednice gdje Gradski vijećnici direktorici Ani Kelek vjerojatno nisu zaboravili odbijenicu koju im je sa izvješćem dala početkom prošle godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!