GLASAJTE ZA POZDRAV U konkurenciji za najbolji europski projekt i KKŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U sklopu Dana europskih fondova i regionalnog razvoja početkom listopada u Zagrebu će se održati izbor najboljeg EU projekta u Hrvatskoj. Natječaj organizira Hrvatska zajednica županija u suradnji s Hanza Mediom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom župan.hr, a Koprivničko-križevačka županija u izboru konkurira s projektom POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji koji je pripremila u suradnji s PORA Razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije i realizirala u partnerstvu s županijskim Domom zdravlja.

Riječ je o važnom projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna koji je u 85 postotnom iznosu financiran sredstvima EU čime je rasterećen županijski proračun. U četiri godine provedbe ulaganjem u opremu i manje infrastrukturne zahvate uvelike su poboljšane usluge primarne zdravstvene zaštite s posebnim naglaskom na ordinacije u sedam udaljenih i depriviranih područja županije.

Trenutno je u provedbi drugi krug izbora koji traje do 1. listopada, a građani za najbolji projekt mogu glasovati online na poveznici OVDJE..

Koprivničko-križevačka županija prepoznala je potrebu za poboljšanjem uvjeta pružanja primarne zdravstvene zaštite za zdravstvene djelatnike te je lokalnom stanovništvu omogućila bolju i bržu usluga. Adekvatna zdravstvena zaštita u mjestu boravka je dodana vrijednost projekta kojim je u ruralnim područjima obuhvaćeno više od 20.300 potencijalnih korisnika zdravstvenih usluga pri čemu treba voditi računa kako je više od 50 posto stanovnika starije životne dobi te nisu u mogućnosti na zdravstvene preglede odlaziti u gradove.

Projektom Pozdrav nabavljena je vrijedna oprema za ordinacije: dentalne medicine, ginekologije, fizikalne medicine, opće medicine te oprema za ordinacije zdravstvene zaštite žena i predškolske djece. Nabavljeni su i uređaji za ultrazvučnu dijagnostiku  te ostala medicinsko-tehnička oprema za 16 koncesionara, provedeni su infrastrukturni radovi na sedam ordinacija u udaljenim ruralnim područjima županije te ugrađena tehnološki naprednija rasvjeta u Domu zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu.

Važno je spomenuti kako je projekt POZDRAV, osim povećanja broja usluga za korisnike primarne zdravstvene zaštite i povećane učinkovitost rada zdravstvenih djelatnika, smanjio upućivanje na sekundarnu zdravstvenu obradu u bolnice i pritisak na tu razinu zdravstvenog sustava. U izboru sudjeluju EU projekti koji su provedeni i završeni u 2018. i 2019. godini, a najbolji će biti odabrani u četiri kategorije: 1. Doprinos znanosti i inovacijama, 2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, 3. Doprinos prekograničnoj suradnji i 4. Doprinos poduzetništvu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!