ISPRAVAK Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije odlučivalo o predmetu vezanom uz Janaf

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa reagirali su na vijest objavljenu na našem portalu u petak, 25. rujna – ‘Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića zbog imenovanja Nadzornog odbora i članova Uprave Janafa u koje je imenovan i njegov prijatelj Veselica. Nema dokaza da se radi o političkom kadroviranju, rečeno je na sjednici Povjerenstva.’

U Povjerenstvu kažu kako je riječ o netočnom podatku jer Povjerenstvo na spomenutoj sjednici nije odlučivalo o predmetu premijera Plenkovića, vezano za imenovanje g. Veselice u Upravu JANAF-a. Odlučivalo se, naime, u predmetu koji je otvoren povodom zaprimljene prijave protiv premijera i bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a u kojoj se navodi da su navedeni dužnosnici imenovali dužnosnike i unaprjeđivali službenike u državnoj upravi na temelju članstva u političkoj stranci i sukladno iznosu donacija u predizbornoj kampanji, a ne temeljem stručnosti.

-Navedena prijava ne odnosi se na članove Uprave JANAF-a, već na načelnika Sektora za poljoprivrednu politiku Ministarstva poljoprivrede, ravnatelja Savjetodavne službe  te na državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede. Povjerenstvo je u navedenom predmetu na sjednici donijelo odluku da se postupak protiv dužnosnika Andreja Plenkovića i Tomislava Tolušića neće pokrenuti s obzirom da nisu utvrđene okolnosti koje upućuju na osobnu povezanost dužnosnika s navedenim osobama – stoji u priopćenju Povjerenstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!