IZ BBŽ Stradalim područjima 250 tisuća kuna, pomaže i bolnica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Duh solidarnosti sve se više širi Hrvatskom, a vlada i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Tako su još jučer vatrogasci s područja županije kao i HGSS otišli pomoći svima onima koji su doživjeli snažan potres, kako u Petrinji tako i njezinoj okolici. Isto tako, ukupan iznos tekuće rezerve za 2020-u godinu od 250 tisuća kuna Županija će isplatiti na račune potresom pogođenih gradova i županije.

– Odlučili smo da je to 100 tisuća na račun Grada Petrinje, 50 tisuća na račun Grada Gline, 50 tisuća na račun Grada Siska i 50 tisuća na Sisačko-moslavačku županiju. Budući da uskoro počinje nova 2021. godina, ukoliko bude potrebe dat ćemo i dopunsku pomoć – kaže župan Damir Bajs.

Govoreći o drugoj vrsti pomoći, Opća bolnica Bjelovar bila je u kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima u Sisku te im ponudila pomoć. No, pomoć im nije bila potrebna. Više otkriva ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch.

– Moram pohvaliti svoje kolege i zahvaliti im što su se odmah dobrovoljno javili da pomognu. Mi smo u kratkom roku formirali mobilne timove spremne za put u Sisak, ali nismo otišli jer su nam javili da su njihove operacijske sale i dijagnostičke mogućnosti izvan funkcije. No, danas smo preuzeli desetak pacijenata za hemodijalizu iz OB Sisak koji su se od jutra javljali u našu bolnicu. Ponudili smo im smještaj, ali za sada nema potrebe za time. Opća bolnica Bjelovar i ovoga je puta pokazala solidarnost sa sustavom i svojim kolegama. Samo zajedničkim snagama možemo opstati – naglasio je ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch.

Duh solidarnosti trajat će koliko god bude bilo potrebno jer dobro je poznato da se prijatelji u nevolji poznaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!