DARUVARSKI DOM ZA STARIJE Život se vratio u opreznu normalu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Prije otprilike mjesec dana koronavirus se probio u Dom za starije i nemoćne Ljudevite plemenite Janković u Daruvaru, a nepoznato je kako je virus uz pridržavanje mjera ušao u dom. Zarazilo se 90 posto korisnika i zaposlenika doma kojima je u pomoć tada priskočila županija koja je osigurala zaštitnu opremu, a nakon zelenog svjetla Nacionalnog stožera i Ministarstva zdravstva je poslala i osam medicinskih sestara Doma zdravlja i bjelovarske bolnice. Sada se stanje vratilo u normalu, ali epidemiološke mjere su i dalje na snazi kao i u ostatku zemlje. Županija je stoga donirala još dio zaštitne opreme iako je riječ o gradskoj ustanovi. No, to u ovoj situaciji nije bitno, naglasio je za obilaska župan Damir Bajs.
Foto:BBŽ
-Kada govorimo o borbi protiv korone onda nema ni gradskih ni županijskih ni privatnih ni javnih ustanova. Postoje samo ljudi kojima je potrebna pomoć – naglasio je Bajs.
Pomoć, posebice ona osam medicinskih sestara obučenih za rad s covid pacijentima je zaposlenicama daruvarskog doma za starije bila pravo olakšanje, kaže Josipa Štenta koja i sama radi u Domu za starije i nemoćne Ljudevite plemenite Janković.
-Puno su nam pomogle jer smo stvarno bile na izmaku snaga nas pet koje smo ostale, a i same smo bile pozitivne. Dnevno sam znala raditi 24 sata, 15 sati, 12 sati, svakako se radilo – opisuje najteži period Štenta.
Štenta je i sama bila zaražena iako bez simptoma, a uz to i iscrpljujuć posao privatni život joj je pao u drugi plan. Trogodišnju kćer je, kaže, nastojala izbjeći kako ju ne bi zarazila, pa sada kada se sve vratilo u normalu koristi svaki slobodni trenutak da bude s njom.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!