MODERNIZACIJA Novo ruho trga u središtu općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – U općini Hercegovac traje peti po redu projekt financiran sredstvima Europske unije. Riječ je o rekonstrukciji Trga kralja Zvonimira čija vrijednost doseže iznos od 1,7 milijuna kuna. Trg će tako nakon 30 godina dobiti novo ruhu u kojem bi mještani mogli uživati vrlo brzo.
Načelnik Boro Bašljan
– Radovi su u tijeku. Kompletna procedura, od same prijave projekta i izrade projektne dokumentacije, trajala je nešto više od dvije godine. Projekt bi trebao biti gotov do kraja ožujka, ako to naravno dopusti vrijeme – kaže načelnik Boro Bašljan.
Načelnik otkriva i u kojoj su fazi radovi trenutno.
– Za sada je napravljen jedan dio zemljanih radova, napravljeni su temelji i spremnici za pumpe za malu fontanu. Nakon toga idu oni glavni, veliki i opsežni radovi uređenja i postavljanja sve te tehnike na trg koji će nakon svih radova biti moderniziran – rekao je Bašljan.
Na novouređenom trgu koristit će se neke nove tehnologije poput solarnog stabla na kojem će se moći puniti mobitel, bit će postavljena i LED rasvjeta, a u fazi su dogovaranja i oko video nadzora koji će nadgledati trg. Bit će to jedan zaokruženi projekt koji će Hercegovcu dati nov i moderan izgled – zaključuje načelnik. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!