POMOĆ Rasco koprivničkoj bolnici donirao uređaj za otežanu intubaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U želji da ubrzaju oporavak pacijenata oboljelih od koronavirusa i pomognu zdravstvenom osoblju koje radi s ograničenim tehnološkim kapacitetima, tvrtka Rasco iz Kalinovca donirala je ovih dana koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek iznos od 52.000 kuna. Donirana će sredstva biti usmjerena na kupovinu videolaringoskopa koji se koristi za otežane intubacije.

-Iako su nedavni potresi pandemiju bacili u drugi plan, to ne znači da situacija u našim bolnicama i dalje nije teška. Zdravstveni radnici su na rubu snaga, a i često nemaju dovoljno adekvatne opreme za potrebnu skrb oko oboljelih tako da im je svaka pomoć dobro došla – poručio je predsjednik uprave Rasca Ivan Franičević.

S obzirom na prostorne uvjete i broj pacijenata, koprivničkoj bolnici je potrebna oprema za liječenje bolesnika oboljelih od SARS Cov-2 infekcije s najtežom kliničkom slikom koji zahtijevaju mjere intenzivnog liječenja.

-Uređaj za otežanu intubaciju koristit će se za bolesnike u Jedinici intenzivnog liječenja kod kojih se standardnim postupkom ne može osigurati prohodnost dišnog puta tako da će donacija tvrtke Rasco biti veliki doprinos u povećavanju kvalitete zdravstvene skrbi najtežih pacijenata – navodi ravnatelj OB Koprivnica dr. Mato Devčić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!