Grad obećao snositi i dio troškova na OI

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar se može pohvaliti još jednim sjajnim sportašem – mladim Bjelovarčaninom Miranom Maričićem, hrvatskim reprezentativcem koji je na Europskom prvenstvu u ožujku 2020. godine u Wroclawu u Poljskoj osvojio dvije medalje u streljaštvu u disciplini zračna puška. U seniorskoj kategoriji ekipno, Miran je osvojio drugo mjesto, a također je osvojio i treće mjesto u mješovitoj kategoriji. Posebno značajno je što se Miran svojim uspjesima izborio za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju u srpnju ove godine.

– Iza nas je jedna vrlo izazovna godina, posebno za sport. Osvojene medalje osvojio sam u prvom, ali ujedno i zadnjem natjecanju te godine zbog koronakrize. Nadamo se da će 2021. godina po tom pitanju biti bolja kako bi se sve vratilo u normalu, nadamo se da će krenuti velika natjecanja i da će se održati igre u Tokiju. Ovim sam se sportom počeo baviti 2008. godine, no unazad četiri godine odlučio sam se na ozbiljno i profesionalno streljaštvo. Za sada se ta odluka čini ispravnom – kaže Maričić.
Miran je član Streljačkog društva Bjelovar 1874., a uvjeti treniranja u gradu, kaže, nisu loši.
– Uvjeti nisu loši, ali mislim da će biti još i bolji, pogotovo kada se naprave neke obnove. Zapravo je želja da se nadograde uvjeti za vatreno oružje jer sam prošle godine krenuo razvijati disciplinu malog kalibra. Nažalost, u Bjelovaru nemam uvjete za mali kalibar pa sam svaki tjedan po par puta putovao u Zagreb na njihove streljane što je automatski veći trošak. Malo nam je u Bjelovaru sada teže zbog grijanja jer je dosta star prostor. Sport je sam po sebi dosta skup, svaki metak košta, a i puška je dosta skupa – rekao je Maričić.
Nastup na Olimpijskim igrama, ističe Maričić, želja je svakog sportaša.
– Nakon što sam se počeo baviti streljaštvom, vrlo brzo sam razvio želju da nastupim na Olimpijskim igrama. Nije potrebno samo biti u reprezentaciji već je potrebno osvojiti kvotu za Olimpijske igre. Kada se to dogodilo, ostvario mi se san. Sasvim drugi san je i medalja s Olimpijskih igara kojoj se nadam – kaže Miran.
Miranov trener i ujedno tajnik bjelovarskog Streljačkog društva 1874. Damir Bošnjak ne skriva ponos.
– Iza Mirana je jedno uspješno razdoblje koje je na međunarodnoj razini započelo time što je bio svjetski juniorski prvak. Osvojenim medaljama je pokazao, ne samo to da je perspektivan i mlad sportaš nego da je uspješno krenuo i u seniorsku kategoriju – kaže Bošnjak.
Grad Bjelovar Miranu je poklonio poklon bon u iznosu od 3000 kuna, skroman je to poklon i znak priznanja, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.
– Poznato ime Miran Maričić pronosi ime grada Bjelovara svuda po svijetu. Svi Miranovi odlični rezultati sjajna su vijest za Mirana, hrvatsko streljaštvo, ali i Bjelovar. Kao Bjelovarčani s ponosom možemo ustvrditi da će Bjelovar imati svog Olimpijskog člana – rekao je Hrebak.
Gradonačelnik je komentirao i željenu obnovu prostora Streljačkog društva Bjelovar 1874.
– Za prostor Streljačkog društva 1874. spreman je projekt energetske obnove, ali nema novih natječaja. Čim bude natječaj mi ćemo projekt prijaviti kako bi pomogli razvoju streljaštva. Kako je i Miran rekao, uvjeti nisu loši, ali daleko je to od onoga što bih osobno volio da Grad pomogne. Poklon bon samo je skroman dio priznanja, ali budući da je Damir Bošnjak član izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Bjelovara, želimo da nam iz kluba naprave projekciju koliki su troškovi Miranovog boravka na Olimpijskim igrama kako bi Grad snosio dio troškova – zaključuje bjelovarski gradonačelnik. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!