URANILA JE PET DANA Maloj Franki obradovali su se i u Općini i Županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Prva ovogodišnja bjelovarsko-bilogorska beba je Franka Jakopanec iz Velikog Trojstva. Malena Franka je u bjelovarskoj bolnici rođena prvog siječnja u 23 sata i 37 minuta, a mami Tamari i tati Ivanu kojima je prvo dijete je bila lijepo iznenađenje jer su ju očekivali malo kasnije.
-Super je što je prva ovogodišnja beba. Trebala je doći pet dana kasnije, ali valjda je trebalo tako biti. Ispalo je najbolje moguće – kaže ponosna mama Tamara.
Tamara i Ivan Jakopanec su u Veliko Trojstvo doselili prije tri godine iz Bjelovara jer su se željeli maknuti iz grada, a Veliko Trojstvo su odabrali kao općinu idealnu za podizanje obitelji. Stoga je znakovito da je prva ovogodišnja bjelovarsko-bilogorska beba upravo odande, kaže načelnik Ivan Kovačić koji ističe brojne prednosti. Uz dobru prometnu povezanost tu su predškola, škola, produženi boravak, a uskoro vrata otvara i vrtić.
FOTO: FACEBOOK BBŽ
-Vrtić će se otvoriti u trećem mjesecu. Imat ćemo vrlo brzo popunjen ukupan kapacitet koji je 52 djece – navodi Kovačić.
Mladu obitelj Jakopanec je posjetio župan Damir Bajs koji je donio prigodan poklon, ali i rješenje o 500 kuna naknade. Bajsa veseli trend rasta novorođenih.
-To govori da mladi ljudi vide ovu sredinu, naše općine, gradove, pa i samu županiju kao mjesto za obitelj, mjesto gdje žele ostati i doći i gdje vide svoj život. Koliko smo mi u tome uspjeli ne znam, ali brojke su ohrabrujuće – kaže Bajs.
Dok su 2018. rođene 992 bebe, 2019. ih je rođeno 998, a primjerice 2017. je rođeno 930 mališana.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!