ULAGANJA U OBJEKTE Prikladne sportske dvorane za školarce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Iako Grad Čazma teži da preuzme sve školske objekte na svom području, dio njih još je uvijek pod Bjelovarsko – bilogorskom županijom. Sad već prošle, 2020. godine, Županija je podosta ulagala u te školske objekte, pohvalio ih je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.
– Ulaganja ne umanjuju našu težnju da i dalje upravljamo svojim objektima jer oni su važni. Primjerice, sportska dvorana bitna je za sam život grada i nema smisla da naši sportaši plaćaju zakup te dvorane. I onako financiraju i Županiju i Grad pa zaista nema smisla da još plaćaju zakup dvorane – rekao je Pirak.
FOTO Grad Čazma, Gradonačelnik Dinko Pirak
To u drugim gradovima nije tako, tvrdi gradonačelnik i dodaje da se radi o značajnom iznosu od 150 tisuća kuna. Smatra da je bolje da taj novac sportski klubovi potroše za svoj rad.
– Od objekata koji su u našem vlasništvu, prva je škola u Grabovnici koja je uređena kako bi dobila dodatnu kvalitetu rada, a uredili smo i seoski dom koji je dobio novo ruho, ali i novu namjenu jer postao je sportska dvorana – ističe čazmanski gradonačelnik.
Napokon školarci nastavu tjelesnog mogu odraditi u prikladnom prostoru, a ne u učionicama, napominje Pirak, a isto je i u Dragancu. Jedna od sljedećih škola koja će se obnavljati u tekućoj godini jest škola u Vrtlinskoj, zaključio je gradonačelnik.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!