PRIJEDLOG IZ DP-a Zabranite kamionima ulaz u središte grada!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Domovinski pokret Grada Bjelovara oglasio se priopćenjem u kojem navode kako podržavaju negodovanja i zahtjeve stanovnike Trojstvene ulice u Trojstvenom Markovcu koji već dugo vremena žive pod snažnim vibracijama zbog kamionskog prometa uz svakodnevno danonoćno  podrhtavanja prozora i cijelih kuća. Pritom napominju kako istovjetne probleme imaju i stanovnici Ulice Andrije Hebranga, zatim Zvijerci i Lovre Matačića kao i stanovnici nekih ulica u centru i pojedinih dijelova grada Bjelovara gdje svakodnevno, uz veliki broj osobnih automobila, prometuje i veći broj  kamiona i kamiona s prikolicom čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

-Prometovanja potonjih vozila, često i velikim brzinama, u mnogim slučajevima dovodi u opasnost druge sudionike u prometu, a podrhtavanje stambenih objekata i prozora ugrožava ne samo kvalitetu života građana već uzrokuje i oštećenja na objektima, a može ugroziti i samu  statiku kuća i drugih građevina koje se nalaze neposredno uz samu prometnicu – stoji u priopćenju. Iz DP-a imaju i prijedlog rješenja tog problema.

-Kako bi se riješila ili barem ublažila ovakva nepovoljna prometna situacija, a time i poboljšala kvaliteta života stanovnika, Domovinski pokret Grada Bjelovara predlaže da nadležne službe našeg Grada, u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom i s drugim nadležnim institucijama sukaldno članaku 5. stavak 1, 2 i 3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, razmotre uređenje prometa u našem gradu na način da se barem u centru grada i nekim prilaznim ulicama, među kojima bi svakako bile ulice Andrije Hebranga, Zvijerci i Lovre Matačića, zabrani promet teretnim vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, a prometovanje tih vozila preusmjeri na državne ceste  i zaobilaznice  te eventualno na neke županijske i gradske ceste, uzimajući pri tome  u obzir prometovanje navedenih vozila do velikih trgovačkih centara s eventualnim vremenskim ograničenjem prilikom dostave robe – predlažu iz stranke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!