Deni Černi se izborio za Paraolimpijske igre!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Deni Černi – grubišnopoljski paraatletičar i predsjednik Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje prošlogodišnjim sjajnim nastupom na Međunarodnom mitingu u Splitu osvojio je prvo mjesto svjetske ljestvice bacača kugle u kategoriji F 33. Prvi je to put da je Deni u svojoj karijeri osvojio vrh svjetske rang liste, a disciplinom bacanja kugle bavi se nekih 14 godina.
– U sport sam se uključio na poziv Darka Kralja koji je također bacač kugle i okrunjeni paraolimpijac. Na njegov poziv, jedan dan sam otišao vidjeti kako njemu ide i vidjevši sve to, odlučio sam se i sam iskušati u tom sportu – kaže Černi.
Miting u Splitu, kaže Deni, bio je više kvalifikacijski miting jer zbog cijele situacije oko pandemije, nije bilo klasičnih natjecanja.
– U Splitu sam bacio kuglu od tri kilograma 11 metara i 40 centimetara što je prošle godine bio najbolji rezultat u svijetu – priča Deni.

A taj najbolji rezultat u svijetu Denija je također doveo na kvalifikacijsku ljestvicu za Paraolimpijske igre u Tokiju ove godine.
– Ljestvica je otvorena početkom 2019. godine, a zatvara se 1. travnja ove godine. Prvih šest rezultata koji su ušli na ljestvu i koji na njoj ostanu do 1. travnja imaju pravo na direktan prolazak na Paraolimpijske igre – kaže Deni.
Deni i njegov trener Boris Kljajić već su u pripremama za Paraolimpijske igre.
– Trener i ja pripremamo se od studenog prošle godine. Imali smo malu pauzicu, ali uglavnom s pripremama uopće nismo stajali, a ne mislimo niti stati – rekao je Černi.
Podsjetio je Deni koliko bavljenje sportom znači osobama s invaliditetom.
– Baveći se sportom, osobe s invaliditetom mogu doći u bolje zdravstveno stanje nego u kojem se možda trenutno nalaze. Cijela situacija i psihički je bolja, a još kada dođu super rezultati, onda je to plus plus – poručuje Deni.
Čestitke Deniju i puno sreće na Paraolimpijskim igrama. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!