DRUGO POLUGODIŠTE Mješoviti model i u virovitičkim školama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – U Virovitici je ovog tjedna počelo drugo polugodište koje se zbog epidemioloških razloga provodi po mješovitom modelu, sukladno odlukama s nacionalne razine.
– Sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, gradonačelnik Grada Virovitici Ivica Kirin donio je odluku o ustroju nastave u drugom polugodištu za školsku godinu 2020./2021. Kako je Ministarstvo preporučilo, učenici koji pohađaju školske ustanove kojima je osnivač Grad, od 1. do 4. ići će po modelu A kao i učenici Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju – kaže pročelnik Alen Bjelica.
Foto: Grad Virovitica
Zbog specifičnosti, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju organizirat će nastavu u školi – prema modelu A, dakle licem u lice. Učenici predmetne nastave pak nova znanja stječu od kuće.
– Učenici od 5. do 8. razreda do daljnjega će u školu ići po modelu C, dakle pohađat će nastavu na daljinu – poručuje Bjelica.
Otkriva pročelnik i što je s produženim boravkom.
– Ustroj dnevnog boravka ostaje kao i u prvom polugodištu odnosno samo za učenike prvih razreda s obzirom na to da je još uvijek na snazi odluka da se učenici ne smiju miješati – rekao je Bjelica.
Vijestima koje se tiču djece i mladih dodajmo da je u Općoj bolnici Virovitica, u 2019. godini rođeno je 138 beba čije je prebivalište na području Virovitice, dok ih je u 2020. godini rođeno 10 više, odnosno 148. Grad ima znatna ulaganja u odgoj i školstvo. Primjerice, izgrađen je vrtić u Svetom Đurađu na što su u Virovitici posebno ponosni, a u sklopu projekta vrijednog više od 83 milijuna kuna izgrađen je i novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji je suvremeno opremljen te prilagođen potrebama djece s teškoćama u razvoju, kao i trodijelna sportska dvorana Osnovne škole Vladimir Nazor. Stara zgrada COOR-a je pak uređena i prenamijenjena u vrtić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!