USPJEŠAN PROJEKT U novouređenom vrtiću traži se mjesto više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Uvijek vrijedan i potreban projekt uređenja i opremanja vrtića još su prošle godine izrealizirali u Općini Hercegovac. Svoj vrtić ta Općina ima od sedamdesetih godina, a on se nalazio na katu u školskoj zgradi. Prvo je vrtić imao samo jednu grupu dok je 2007. godine formirana još jedna. No, ta druga vrtička grupa bila je u neprilagođenom prostoru, kaže načelnik Boro Bašljan
– Između ostalog, velik problem bio je što je malu djecu koja nisu prohodala trebalo nositi na kat i spuštati s kata. Sve su to obavljali roditelji jer odgojiteljicama u vrtiću to je predstavljalo problem u, primjerice, situaciji odlaska u šetnju. No, svima nama to je predstavljalo i veliki sigurnosti problem u slučaju da se nešto dogodi – rekao je Bašljan.
Stoga je Općina u suradnji sa školom postigla dogovor da se prazan dio škole koji se nalazi u prizemlju općinskim sredstvima uredi u novi vrtić.
FACEBOOK BORO BAŠLJAN
– Taj projekt počeli smo pripremati još 2013. godine i to nam je zapravo bio drugi projekt financiran europskim novcem iz mjere 7.4.1. Uredili smo dvije grupe, za manju i veću djecu – kaže načelnik.
U vrtić je uloženo 2,3 milijuna kuna. Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo 1,3 milijuna, Ministarstvo regionalnog razvoja 400 tisuća, a Općina je osigurala ostatak iznosa. Danas u tom vrtiću radi šestero zaposlenih, a vrtić je pod upravom garešničkog vrtića. Načelnik kaže kako vrtić zadovoljava sve standarde, a iako u njemu može biti smješteno najviše 35 djece, interes je veći nego što ima mjesta. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!