PORUKA IZ PODRAVINE Mi smo svoj posao za brzu cestu odradili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Aktualno stanje brze ceste na dionici DC-10 na dionici od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog bila je tema sastanka koprivničko-križevačkog župana Darka Korena s predstavnicima Hrvatskih cesta, navodi se u županijskom priopćenju. Župan je pri tome poručio da je Županija svoj dio posla odradila, a isto očekuje od države.
Foto: Koprivničko-križevačka županija
-Županijska je uprava poduzela sve radnje kako bi na vrijeme i cijelosti provela postupak osiguranja dokaza, odnosno procjenu vrijednosti svih nekretnina na trasi brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. Svi prijedlozi za potpuno izvlaštenje nekretnina su podneseni, a ukupno se radi o 496 prijedloga za čestice kojima raspolaže oko 250 vlasnika. Idućeg tjedna oni će biti dostavljeni odvjetničkom društvu koje zastupa Hrvatske ceste i Hrvatske ceste mogu odmah pokrenuti postupak izdavanja građevinske dozvole pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Dakle svi elementi su zadovoljeni i može se krenuti s gradnjom na lokaciji čak i u slučaju da netko od vlasnika čestica ne pristane na izvlaštenje i naknadu jer u tom slučaju zakon omogućava stupanje u
posjed i prije završetka postupka izvlaštenja – rekao je Koren.
Direktor Sektora za građenje i rekonstrukciju HC-a Darko Šošić je pojasnio kako je administrativni proces usporila situacija s koronavirusom, ali da je Hrvatskim cestama u interesu da gradnja počne što prije.
Foto: Koprivničko-križevačka županija
-Čim se riješi pitanje građevinske dozvole pri nadležnom ministarstvu, a vjerujemo da će se postupak ubrzati s obzirom da ste vi sa svoje strane učinili sve što je potrebno, krećemo s postupkom uvođenja izvođača radova u posao. Što se tiče
sredstava za izgradnju, ona su osigurana, a vrijednost kolnika s dvije trake koji će se graditi procjenjuje se na oko 230 milijuna kuna – rekao je Šošić.
Nakon dionice od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog treba raditi i na pripremi projektne dokumentacije za dionicu do Koprivnice.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!