Mjesto koje zaslužuju dobit će i općinski kulturni sadržaji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Po uzoru na brojne druge općine u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, i Općina Veliko Trojstvo ima plan urediti i otvoriti Kulturni centar. Čelni čovjek Općine Ivan Kovačić smatra da je nužno iskoristiti mjere i fondove koji su im još uvijek dostupni, prvenstveno mjeru 7.4.1. koja za realizaciju projekata ostavlja lokalnim samoupravama za pokriti tek pet posto od cjelokupne investicije, što je veoma povoljno.
– U tom nam je prostoru bila Zadruga, a prije toga je u zgradi, koja je još iz Austro-Ugarske, bila jedna vojna konjička postrojba. Od tuda se pojavila i danas još vlada ljubav prema konjima – rekao je Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić
Riječ je o zgradi pored Osnovne škole koja se nalazi u samom središtu Velikog Trojstva, a načelnik ima u planu pripremiti i kandidirati taj projekt.
– Ako projekt prođe, svi kulturni sadržaji dobit će svoje mjesto. Ne trebamo zaposliti puno ljudi, možda dvoje. Zgradu je šteta srušiti jer kada se ona obnovi centar će dobiti jedan sasvim drugi izgled. Vjerojatno ćemo u produžetku imati i vatrogasni centar – kaže Kovačić.
Ako uzmemo u obzir sve druge pogodnosti koje Veliko Trojstvo nudi svojim žiteljima, od osigurane infrastrukture, škole, vrtića, zdravstvenih ustanova, ali i turističkih i prirodnih oaza, lako se dođe do zaključka kako ovo naselje postaje cjelina za sebe, idealna za život svakog čovjeka.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!