Manifestaciju otvaraju domaćini, bjelovarski Big Band

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, u središnjem gradskom parku ovoga vikenda je na rasporedu glazbena manifestacija BIG WEEKEND 2021. koju organiziraju Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar  i Big Band Bjelovar. Svečano otvorenje bit će održano danas u 18 sati na Glazbenom paviljonu. Već drugu godinu za redom, ovu manifestaciju je podržalo Ministarstvo kulture RH kroz Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu, a održava se od 9. do 11. srpnja 2021. godine.

Na samom otvorenju nastupit će Big Band Bjelovar, a najavit će se događanja u ostalim danima BIG WEEKEND-a. Uz večernje koncerte Big Banda Bjelovar i gostujućeg Big Banda Požega tijekom vikenda bit će održani Jam Session, Dixi korzo te Jazzology, predavanje.

-Bit će to prigoda i za predstavljanje našeg atelier na otvorenom „Čarolija boja“ u središnjem gradskom parku, odmah do Glazbenog paviljona u kojemu pod stručnim vodstvom slikaju naši osnovnoškolci svaki radni dan od 9 do 11 sati i od 18 do 20 sati. Krenuli smo s jednom grupom, no zbog iznimnog interesa povećali smo broj termina i produžili trajanje tako da će u projektu, u samo dva tjedna sudjelovati stotinjak osnovnoškolaca – kaže ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Zvjezdana Galkowski.

(FOTO: FB Big Band Bjelovar)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!