Posjetite bjelovarski Boho park i uživajte u Obiteljskim zabavnim igrama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Već nekoliko godina zaredom u središnjem bjelovarskom parku tijekom srpnja se organiziraju Obiteljske zabavne igre – OZI, u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta. Mladen Medak Gaga otkrio je o čemu je riječ.

– Kao što i sam naziv govori, radi se o igrama koje su namijenjene roditeljima i djeci kako bi se osjetilo zajedništvo te kako bi se ljudi zabavili, rekreirali i boravili na svježem zraku. Usput mogu osvojiti i neke simpatične nagrade – navodi. Odaziv ovisi više o djeci, nego o roditeljima, ističe.

– Djeca bi se najčešće željela uključiti, ali roditelji su ti koje treba nagovarati, oni se teže odlučuju na sudjelovanje. Igre nisu nimalo teške, zabavne su i jačaju obiteljski duh – ističe. Ovaj program održavat će se i iduće dvije subote u srpnju. Zanimalo nas je kakve se igre mogu zaigrati da bi djeca osvojila nagrade.

– To su vrlo jednostavna natjecanja, odnosno igre. Dio njih se oslanja na kućne poslove poput prostiranja i kupljenja rublja sa štrika, odlaganja otpada u za to primjerene spremnike, a imamo i neke igre s loptama i obručima. Igre su namijenjene roditeljima i djeci između otprilike pet i osam godina – govori. Naravno, mogu se priključiti i nešto mlađi, ali i oni stariji. Razvrstavanje otpada svake je godine jedna od tema ovih igara.

– Kod razvrstavanja otpada sudionici se moraju služiti isključivo lopaticom i metlom, ništa ne smiju uzimati rukama. To je onda zahtjevnije i traži dobru motoriku, koja se na taj način i razvija – naglašava. Zanimljivo je, kaže, da su ove godine uglavnom igrali očevi, što nije uobičajeno. Za kraj poziva sve da iduću subotu, ali i onu nakon nje, od 11 do 12 sati posjete bjelovarski Boho park i uživaju u Obiteljskim zabavnim igrama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!