Ove nedjelje uživajte u bogatom programu 4. Jeseni na Bilogori

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO/BJELOVAR – Ove nedjelje, 17. listopada u Velikom Trojstvu održat će se 4. Jesen na Bilogori. Organizirana su brojna događanja, o kojima je više ispričao načelnik Velikog Trojstva, Marko Kutanjac.

– Drago mi je da smo nakon više od godinu dana uspjeli organizirati i uspjet ćemo održati više manifestacija na jednom mjestu, u našem Velikom Trojstvu. Zahvaljujem inicijatorima Jeseni na Bilogori, obiteljima Bačak i Đurđević koji su organizirali prva tri događanja u Maglenči u Romskoj kući, ali ove godine ćemo sve preseliti u etno okućnicu i uz 4. Jesen na Bilogori održat ćemo i 6. Biloklik te 1. jesensku biciklijadu uz niz popratnih sadržaja – najavio je te zahvalio direktorici TZ Ani Kelek koja je pomogla u organizaciji ove manifestacije. Dodao je i zašto je ovo događanje Općini vrlo važno.

– Veliko Trojstvo je kandidirano za najbolje turističko selo, a ovakvi događaji su nam vjetar u leđa k samom vrhu na svjetskoj ljestvici – istaknuo je Kutanjac. Idejni začetnici Jeseni na Bilogori su, kako je već spomenuto, obitelji Bačak i Đurđević. Cilj im je bio upoznati stanovništvo s lokalnim proizvođačima, a skromni početak razvio se kroz godine u veliku manifestaciju. Slađana Đurđević otkrila je koja im je bila ideja vodilja.

– Nama je izuzetna čast da je ideja koja je pokrenuta 2017. godine čisto sa željom da se obogati život u Velikom Trojstvu kao mala izložba naših članova udruge Romska kuća na inicijativu osnivača Bilogorskog turističkog puta i nas kao člana tog puta s idejom da se promoviraju lokalni OPG-ovi, rukotvorine, sve ono što rade Bilogorci u svoje slobodno vrijeme ili se profesionalno time bave – navela je. Goran Bačak pozvao je sve da misle globalno i jedu lokalno. Posjetitelji će moći nabaviti najfinije domaće proizvode, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar Ana Kelek.

– Od najfinijeg bilogorskog meda, pekmeza, ajvara, sve će moći tamo nabaviti, ali se i dobro zabaviti, osobito uz glazbeni program. Posebno bih najavila gostovanje Folklora Elektro, ali i domaće snage, tamburaški sastav Sjećanja. Volimo i njegujemo svoju bilogorsku baštinu – zaključila je. Nikola Kovaček, predstavnik udruge Mali olimpijac istaknuo je ulogu sportskih udruga u ovoj manifestaciji.

– Sportska akademija Mali olimpijac, sportska udruga GO2 Bjelovar, Atletski klub Bjelovar i još neke sportske udruge uveličat će ovu priredbu. Veselimo se, bit će jako puno sadržaja za naše najmlađe. Zabavit će se sigurno i oni stariji, imat ćemo i nešto tradicionalnih igara tako da vjerujem da će svatko naći nešto za sebe – najavio je. Jedna od objedinjenih manifestacija je i ovogodišnja 1. Jesenska biciklijada o kojoj je više rekao tajnik biciklističkog kluba Gema, Senad Begić.

– Start biciklijade kreće ispred Gradskog muzeja u 10 sati u nedjelju. Kretat ćemo se ulicama grada, provozat ćemo se jednim dijelom nove zaobilaznice, a kraj je u Velikom Trojstvu. U suradnji s policijom organizirat će se taj protokol kako bi svi sudionici sretno stigli do cilja na kojem će sve dočekati gulaš i druženje – rekao je i pozvao sve da se pridruže. Bilogorski fotografski susreti ili Biloklik ove se godine održava po šesti put, a o njemu je više rekao Željko Smešnjak.

– Zasad je prijavljeno oko 50 fotografa iz cijele Hrvatske. Svi koji dođu moći će se okušati u fotografiranju. Građani bi mogli biti zabilježeni u kadrovima fotografija. Želimo okupiti fotografe i promovirati Bilogoru kroz fotografiju – poručio je. Glazba, gastronomija, natjecanja, biciklijada, fotografski natječaj, dječje igre, izložba malih životinja, jahanje, ringišpil, izložba gljiva… sve je to dio 4. Jeseni na Bilogori na koju sve stanovnike županije, ali i drugih područja poziva dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić.

– Dođite u nedjelju u Veliko Trojstvo i u Bjelovar na biciklijadu. U 10 sati je polazak, a očekuju nas brojne nagrade, bogat glazbeni program, gulaš…zaista imamo što u turističkom smislu i vidjeti i ponuditi – naglasio je. Ako nemate vlastiti prijevoz, a ne želite biciklirati, organiziran je i prijevoz autobusom koji će u Veliko Trojstvo kretati u 10 i u 12.30 sati s parkirališta iza državnog arhiva, a vraćat će se u 13, odnosno 16 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!