Zabavite se glinom i riješite se stresa!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kreativna i zabavna radionica „Od Gline do keramike“ održat će se danas (četvrtak, 28. listopada) u Inkubatoru ideja s početkom u 19 sati. Predviđena je za sve uzraste, predznanje polaznika nije potrebno, a sav potreban materijal je osiguran, uključujući i pečenje predmeta u peći za keramiku. Voditeljice radionice su dvije kreativne prijateljice, zaljubljenice u glinu i njeno oblikovanje, Sonja Belamarić i Maja Sočec iz Soul mates art. Kontinuiranim edukacijama, tečajima i radionicama usavršavaju svoje tehnike oblikovanja predmeta iz “blata” te svoje znanje prenose i drugima u svojoj zajednici.

Pustite na slobodu svoje misli i maštovitost, raširite krila svoje kreativnosti

Vjerujte svojoj intuiciji i pustite kreativnosti da Vas vodi. Želite li probuditi svoju kreativnost, ne morate biti posebno nadareni. Potrebni su Vam samo entuzijazam i strpljenje. Glinu pod prstima pretvorite u zdjele, ćupove, šalice, likove iz mašte. Izrada keramike oduvijek veseli odrasle i djecu budući da je ova aktivnost ispunjena pozitivnim nabojem i vrlo je ugodna.

Kreativna radionica namijenjena je svima koji se žele opustiti kroz rad s prirodnim materijalom ljekovitog učinka. Preporučuje se i osobama s motoričkim i drugim teškoćama u terapijsku svrhu te kao antistres terapija. Keramika je idealna za kreativce u duši koji tvrde da nemaju poseban talent.

Stvorite originalne uporabne predmete

Polaznici će ovladati procesom oblikovanja i izrade predmeta od gline te osnovnim tehnikama ukrašavanja, bojanja i oslikavanja te sušenja i pečenja keramike.

Tema radionice je izrada geometrijskog oblika – kugla, valjak, kocka ili stožac kojem prema želji polaznici daju uporabnu funkciju – vaza, zdjelica, svijećnjak ili šalica. Predmeti se izrađuju tehnikom valjanja ploče i spajanja, gdje polaznici imaju priliku savladati oblikovanje i spajanje gline te ukrašavanje bojenjem i rezbarenjem. Nakon radionice predmete se peku , potom glaziraju i još jednom pale. Polaznici će moći dobiti svoje gotove predmete nakon 2. paljenja za otprilike 3 – 4 tjedna.

Cilj radionice:

  • upoznati glinu kao materijal
  • usvojiti različite tehnike modeliranja objekata od gline
  • upoznati se s procesom dekoriranja, glaziranja i pečenja objekata od gline
  • razvijati kreativnost kroz zadane, ali i vlastite originalne zamisli

Eventi u Inkubatoru ideja ostvarili kontinuitet

U Inkubatoru ideja, u večernjim satima, organiziraju se raznoliki eventi na kojima gostuju inspirativni sugrađani. Kontinuirano se organiziraju u sklopu istoimenog EU projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva.

Iz Inkubatora ideja pozivaju sve zainteresirane  da se prijave na kreativnu radionicu oblikovanja predmeta „Od gline do keramike“. 𝐔𝐥𝐚𝐳 𝐣𝐞 𝐬𝐥𝐨𝐛𝐨𝐝𝐚𝐧 𝐳𝐚 𝐬𝐯𝐞 𝐳𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐮𝐳 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐡𝐨𝐝𝐧𝐮 𝐧𝐚𝐣𝐚𝐯𝐮 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚 pozivom (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!