Bjelovarska knjižnica poziva osnovnoškolce na druženje uz knjigu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska knjižnica ponovno planira organizirati zanimljiva druženja osnovnoškolaca tijekom praznika. Naime, nastavlja se već dobro poznati program Zimski praznici u knjižnici koji će se održati od 3. do 7. siječnja, otkriva knjižničarka na Dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar Ivana Blažeković.

-Kao i uvijek, Dječji odjel knjižnice za naše je korisnike pripremio bogat program, zaista se trudimo da svatko od djece može pronaći nešto za sebe. Tako ćemo imati Knjigozov, Čituljkov čitateljski izazov s kojim ćemo započeti, također Kahoot kviz, Blackout poeziju, Zimski kreativni kutak i Wii u igraonicu – navodi.

Sve aktivnosti započinjat će u 12.30 sati, a djeca će imati prilike osvojiti i neke nagrade. Knjižničarka Blažeković pobliže je pojasnila neke od planiranih aktivnosti – Knjigozov i Knjigogled.

-U Knjigozovu djeca odgonetavaju zadatke, odnosno dešifriraju neki lik, pisca ili književno djelo. Onaj tko odgovori na svih devet zadataka osvaja nagradu, a taj će se program provoditi svakog dana. Svakodnevno će nakon održanih radionica sudionici ocjenjivati predložene knjige koje mi odaberemo po različitim kriterijima i sa svakim novim kriterijem eliminirati po jednu knjigu dok na kraju ne ostane samo jedna i to upravo ona koja se djeci najviše sviđa. Mi ćemo odabrati tri naslova knjige i onda ćemo o svakoj reći ponešto u kratkim crtama. Nakon toga, ona knjiga koja dobije najviše glasova, za nju možemo reći da je pobjednik – kaže.

Bit će u knjižnici organizirane i kreativne radionice te kviz, a osim navedenog, zanimljiv je i Čituljkov čitateljski izazov koji će trajati sve do 2. travnja, a tijekom kojeg će učenici bilježiti naslove koje su u to vrijeme pročitali. Sve radionice su besplatne, a djeca se mogu prijaviti za sudjelovanje na dječjem odjelu bjelovarske knjižnice. Jedini je uvjet da budu članovi knjižnice.

FOTO: Facebook Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!