U Bjelovar stižu najpoznatija imena domaće jazz glazbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uz potporu Grada Bjelovara i Ministarstva kulture već četiri godine u Bjelovaru se održava popularna Jazzica. Više o njoj ispričao je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Jazzica je kulturni, moderni sadržaj primjeren identitetu Grada u sklopu Boho parka i Bjelovarskog kulturnog ljeta. Ona će uveseljavati građane koji su ljeti željni kulturnih događanja te će i ove godine okupiti renomirana glazbena imena. Sve će započeti u četvrtak, 30. lipnja, a trajat će do 3. srpnja. Svi koncerti se održavaju u Boho parku, ulaz je slobodan, a u slučaju kiše prebacit ćemo cijeli događaj u Dom kulture – navodi Hrebak te dodaje kako očekuje da će Bjelovarsko kulturno ljeto čiji će program trajati sve do rujna biti jednako uspješno kao i Terezijana. Umjetnički selektor festivala, Tvrtko Hopek otkrio je izvođače koji će krajem ovog tjedna održati svoje koncerte.

– Započinjemo program s koncertom Zvonimira Šestaka koji je trenutno možda najjači fusion jazzist u Hrvatskoj, ove je godine dobio i Porin za svoj album In the pocket. Nakon njega, u petak stiže Zvjezdan Ružić koji je naš najnagrađivaniji umjetnik koji je napravio crossover klavira i melotrona, to se zove pianotron. On je prešao malo više iz jazza u avangardu, on je umjetnik do kraja, njemu ne treba bend, on je sam za sebe i ne treba ga posebno predstavljati – kaže. Ni preostala dva koncerta predviđena za vikend posjetitelje neće ostaviti ravnodušnima.

– Tamara Obrovac stiže 2. srpnja kao diva hrvatskog jazza i Transhistria ensemble, oni počinju svoju malu turneju jazz festivala koji će se kasnije održati i u Rabu, Koprivnici, Rijeci i Zagrebu. Dado Marinković je staro lice na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali s novim materijalom. Njega ste mogli vidjeti u Parnom valjku kako sjedi iza bubnjeva i svira sve one najveće hitove, nema s kim nije svirao. Obišao je sve arene, od pulske do zagrebačke i cijelu Europu, jedan je od najjačih bubnjara ovdje. Usudio se napraviti jedan kompilacijski jazz world music album koji je fenomenalan. Bio je u nominaciji za Porina, ali pošto je novi mora se dokazati s još jednim albumom. Naš lineup je ove godine u ta četiri dana izniman – ističe Hopek te dodaje kako je riječ o trenutno najjačem postavu u Hrvatskoj do kojeg nije bilo lako doći. Za kraj poziva sve da od 30. lipnja do 3. srpnja u 21 sat budu kod ljetne pozornice u Boho parku i uživaju u besplatnim koncertima, nakon kojih slijedi druženje uz glazbenu kuhinju jazza i soula.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!