Mladi Bjelovarčanin Filip Jurušić predstavio svoj prvi singl

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nova zvijezda rađa se na bjelovarskom glazbenom nebu. Njegovo ime je Filip Jurušić Fyu, a osim što ga je domaća publika imala priliku upoznati kao frontmena benda Hotel Korzo, ovih dana ljubitelji rock i pop glazbe uživali su u njegovom nastupu u bjelovarskoj knjižnici. Ondje je, između ostalog, predstavio svoj prvi singl „Siva zona (Raj)” uz pratnju Dine Ivančića iz Funk’o phobije na perkusiji.

-Siva Zona (Raj) je moj prvi singl s nadolazećeg albuma koji je planiran za izbacivanje na proljeće 2023. godine. Izabrao sam je kao početak svega jer je s tom pjesmom sve nekako počelo, ideja za album se rodila i mislim da dobro predstavlja ulazak u album i tematski i konceptualno. U pjesmi je tematika sukobljavanje i isticanje dualističkih ljudskih pogleda na život što u spotu prikazuju crna i bijela osoba. One me, kao vizualne krajnosti, kroz „putovanje“ pokušavaju navesti na neki put, no na kraju spota siva osoba predstavlja neku katarzu koju ja prihvatim i shvatim da nije sve crno-bijelo, da mogu imati svoje mišljenje, a ne pratiti neka ugrađena usmjerenja – pojašnjava Jurušić otkrivajući kako se glazbom bavi posljednjih pet godina. Za sebe kaže kako je vokalist i gitarist budući da je upravo gitara njegov primarni instrument.

-Slušam veliki spektar glazbe i izvođača, ali u najvećoj mjeri bih rekao da najdraži žanr rock i njegove alternativne primjese. Glazbeni uzori su mi mnogi, ali želio bih najviše istaknuti vokaliste iz grunge ere Chris Cornell, Kurt Cobain, Vedder, Staley i općenito grunge eru koja je utjecala mnogo na moj osobni stil. Uz to ne mogu zanemariti indie rock, klasični rock i podosta pop podloge u mojim ranijim susretima sa glazbom. Uz grunge bi još naveo neke utjecajne na mene sastave kao što su Arctic Monkeysi, Led Zeppelin i Red Hot Chili Peppersi kao jedne od dražih- zaključuje Jurušić.

Kako izgleda prvi spot mladog glazbenika, pogledajte u nastavku

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!