OČUVANJE TRADICIJE Samoborci s nestrpljenjem čekaju reprizu koncerta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SAMOBOR – Samoborci s nestrpljenjem očekuju reprizu prosinačkog koncerta. Radi se o koncertu Folklornog ansambla Mladost iz Samobora i to pod zanimljivim nazivom „Pruži diko priko kola ruku“. U svojim koreografijama ansambl obrađuje tradicijske običaje iz cijele zemlje, a Ivančica Pogrmilović, koja ima sve detalje oko ovog važnog događaja, već 35 godina uspješno, umjetnički, vodi ansambl.

FA MLADOST, FOTO FACEBOOK

– U 12. mjesecu održali smo jedan koncert, ali zbog interesa publike koncert se reprizira 23. siječnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru. Riječ je o koncertu narodnih pjesama i plesova Hrvatske. Ansambl će uskoro navršiti 50 godina, a  u našem programu imamo 3 plesne sekcije i narodni orkestar. Najmlađa članica ima 4 godine, a najstariji plesač na sceni ima 50 godina – navodi Pogrmilović.

U ansamblu su zastupljene sve generacije, a veže ih ljubav prema tradiciji. Tijekom godine imaju i brojne druge nastupe.

– Kroz godinu organiziramo dosta događanja u Samoboru koja su zanimljiva i široj publici poput ljetnog korza i ljetnog karnevala gdje ugošćavamo kvalitetne ansamble iz cijele Hrvatske. Svi koji vole pjesmu i ples te poštuju tradiciju neka dođu 23. siječnja u četvrtak u 20 sati – istaknula je Pogrmilović.

U prosincu je odaziv bio velik, pa nema sumnje da će i ovoga puta dvorana biti popunjena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!