NJEGA KOŽE U ZIMSKIM MJESECIMA Prirodni sastojci u službi kozmetike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Stupnjevi lagano padaju u minuse, zima kuca na vrata, a osim što se obavezno moramo dobro obući, trebamo i paziti na svoju kožu, budući da nam se ona zimi jako isušuje.

Jedan od najvažnijih savjeta je da kožu konstantno njegujete i da uvijek imate kremu pri ruci, ali zašto biste kupovali kreme s parfemima u koje nemate povjerenja, a možete koristiti prirodna rješenja od kojih većinu posjedujete doma.

Maslinovo ulje je u posljednje vrijeme nezaobilazni trend. Njime možete ukloniti šminku, osvježiti kožu i kosu te smiriti svrbež.

Prirodne sastojke za njegu kože zacijelo imate u svom domu

Osim što kod kuće zacijelo imate ulje, sigurni smo da u hladnjaku imate i mlijeko. Složite si kupku i nalijte u nju čašu mlijeka. Koža će vam se na taj način hidratizirati.

Zajedno pomiješajte smeđi šećer i ulje, utrljajte ih u kožu, a možete dodati i žlicu meda. nakon toga se samo temeljito istuširajte i koža će vam biti svježa.

Ako stavite list kiselog domaćeg kupusa na kožu oko 15 minuta i operete kožu mlakom vodom te ju nakon toga namažete nevenovom kremom, revitalizirat će se.

Ako zgnječite bananu i stavite ju na kožu, koža se vlaži i banana ju čini mekšom.

Koži može pomoći i zobena kaša. Budući da ima protuupalno i antioksidativno djelovanje, ulijevanje zobene kaše u prahu u kadu ili korištenje krema koje sadrže zobeno brašno mogu pomoći u revitalizaciji kože.

Antibakterijska, ativirusna i antifungalna svojstva sadrži kokosovo ulje. Nježna je prema koži sklonoj aknama, a osvježava suhu kožu.

Koža je jedno od vaših najvećih blaga – čuvajte ju!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!