VILA PREKRIŽJE Savršeno odredište za ljubitelje tradicionalnog Božića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Advent u Zagrebu, najposjećenija zagrebačka manifestacija, ove je godine otvorila i vrata prekrasne vile Prekrižje, originalno izgrađene kao gradski ljetnikovac još 1942. godine za čiji je projekt zaslužan poznati arhitekt Ivan Zemljak.

U opisu se navodi kako je ‘za opremanje interijera od niza lokalnih obrtnika i proizvođača naručen posebno dizajniran i izrađen namještaj u narodnom stilu: svjetiljke od kovanog željeza, uporabna tekstilna oprema i dekorativni komadi narodnog veza, drvene rezbarene seljačke škrinje te zidane peći s keramičkim pećnjacima koji svojim oblikom imitiraju one u seljačkim kućama. Zidovi su ukrašeni i opremljeni radovima cijenjenih hrvatskih umjetnika s prizorima iz seoskog života, a drveni kosi dvostrešni krovovi prekriveni su slamom’. 

Drugim riječima, radi se o idealnom prostoru za prigodan program u izvođenju brojnih glazbenica i glazbenika.

Tako su u petak 20. prosinca od 16 sati na rasporedu nastupi Ansambla Strauss, od 17,30 prestavit će se Glazbena škola Pavla Markovca, od 18 sati Glazbena škola Zlatka Balokovića, a od 18,30 nastupit će Osnovna glazbena škola Ivana pl. Zajca. 

U subotu 21. prosinca  program također počinje u 16 sati, a nastupit će Ansambl Strauss i HSPD “Sljeme” Šestine.

Za posjet vili Prekrižje nije potrebna najava, a ne naplaćuje se ni ulaz, međutim svi posjetitelji dužni su proći sigurnosni pregled prilikom ulaska.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!