Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini F odigravši 0-0 protiv Belgije, a kao prvi su mjesto u osmini finala izborili Marokanci koji su svladali Kanadu sa 2-1.

Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.

SKUPINA F – 3. kolo

Hrvatska – Belgija  0-0

Maroko – Kanada     2-1 (Ziyech 4, En Nesyri 23 / Aguerd 40-ag)

 

Ljestvica:

  1. Maroko     3  2 1 0  4-1  7
  2. HRVATSKA   3  1 2 0  4-1  5
  3. Belgija    3  1 1 1  1-2  4
  4. Kanada     3  0 0 3  2-7  0

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!