NOVA BOLNICA Bez žalbi na 272 milijuna kuna ‘tešku’ ponudu Radnika, uskoro potpis ugovora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na odabir izvođača za gradnju nove bjelovarske bolnice nije stigla niti jedna žalba, javljaju iz bjelovarske bolnice. Na natječaj su stigle četiri ponude, a kao najpovoljnija je odabrana ona križevačkog Radnika teška 272 milijuna kuna. S obzirom da se na to, nitko nije žalio ostvareni su preduvjeti za potpis ugovora s izvođačem.

Treći je to takav objekt u zdravstvu koji se gradi u Republici Hrvatskoj, a Bjelovarsko-bilogorska županija i Opća bolnica Bjelovar vodili su projekt i zaokružili financijsku konstrukciju od 165 milijuna kuna za gradnju nove bolnice te je raspisan natječaj za izvođača radova. Općeniti rast cijene gradnje odrazio se i u ovom slučaju i na gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Bjelovarsko-bilogorska županija, s obzirom da se radi o strateškom projektu koji će pretvoriti staru bolnicu u modernu bolnicu 21. stoljeća, iznaći će sredstva kako bi se projekt mogao i završiti.
S obzirom da se radi tek o jednom o od tri takva objekta u zdravstvu u Hrvatskoj, uz Zabok i Pulu, Bjelovarsko-bilogorska županija zatražila je od Vlade Republike Hrvatske sufinanciranje projekta, odnosno iznosa od 100 milijuna kuna, koliko je više procijenjena cijena izvođenja radova i to po istom modelu kao što država daje potporu Istarskoj županiji za gradnju Opće bolnice u Puli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!