PRESELJENJE Glazbenjaci iz Doma kulture odlaze u novi “privremeni” prostor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz prostor u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, nastavnici i učenici glazbene škole za praktični su, ali i teorijski dio nastave, već 30 godina koristili prostor u Domu kulture. Budući da uskoro kreće sveobuhvatna obnova Doma kulture, upitali smo ravnateljicu Glazbene škole, Sonju Štefanac, gdje će preseliti nastavu.

-U Domu kulture smo “privremeno” bili 30 i nešto godina. Pa je sada došlo vrijeme da se iz tog prostora i iselimo. Nažalost, to je došlo prije nego što se izgradila naša nova glazbena škola i sad se selimo u prostor bivšeg Doma učenika u ulici Vladimira Nazora – odaje ravnateljica.

Taj je prostor, tvrdi Štefanac, jedini u gradu u kojem se može održavati nastava. Uz velik broj učenika, u novi, ali opet privremeni prostor, prelazi i 17 nastavnika, ali i poprilično velik broj instrumentarija. Štefanac je potvrdila kako će u tom prostoru čekati izgradnju nove glazbene škole, a isto tako vjeruje kako to neće biti toliko dugo, koliko su bili u Domu kulture. Ravnateljica otkriva kada je u planu preseljenje.

-Selimo se tijekom idućeg tjedna. Prostor se sada priprema jer u bivšem domu učenika ne živi nitko već 4 godine. Stoga je nužno prostor prilagoditi i očistiti. Posla je zapravo podosta, naročito za ovo kratko vrijeme uoči preseljenja – priznaje Štefanac.

Dodajmo kako će ovogodišnji, 17. po redu Međunarodni udaraljkaški tjedan, koji se održava od 16. do 18. siječnja, biti posljednji događaj koji će se održati u Domu kulture prije opsežne obnove.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!