PRODAJA UDJELA U SAJMU Evo što o tome misle lokalni političari

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Kao prvo smatram kako je to gradonačelnikova populistička izjava, odnosno bježanje od stvarnog stanja, kao drugo Bjelovarski sajam se ne nalazi u Pečuhu, već u Bjelovaru. Znači, mi smo protiv prodaje udjela, već naprotiv, za razvoj sajma s jasnim kriterijima i pravilima igre – ovako je SDP-ov Nenad Nekvapil komentirao riječi gradonačelnika Daria Hrebaka kako razmišlja o prodaji udjela Grada u Bjelovarskom sajmu. Nekvapil je kazao kako ljude zanima stanje u kojem je Sajam, kako on posluje i koje dobrobiti donosi ovom kraju, a ne politička prepucavanja na vlasničkoj razini, odnosno na relaciji gradonačelnik – župan. Podsjetimo, vlasnička struktura Bjelovarskog sajma je 60 – 40, u korist Bjelovarsko – bilogorske županije naspram Grada Bjelovara.

Nenad Nekvapil

A prepucavanja su započela nakon što je Hrebak direktora tvrtke Davorina Posavca optužio za poslovne malverzacije, koje su i on i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs opovrgnuli. Saga se nastavila Posavčevom optužbom na račun Hrebaka za navodni pokušaj krivotvorenja zapisnika s jedne od Skupština, nakon čega je Hrebak zatražio od župana Posavčevu smjenu.

Kraj drame

-Svi ti političari, bez obzira na koju stranku i boju, pa oni su ogadili politiku običnim ljudima, oni su bacili ljagu i na Bjelovarski sajam i niz drugih stvari koje se događaju u društvu. Ja niti branim, niti napadam Posavca. A reći ću kako bih ja to riješio. U Skupštini su dva člana – Hrebak i Bajs. Oni se moraju naći, sjesti za stol, pozvati pravne službe, uz čiju će se pomoć pregledati stanje, te utvrditi tko ima koje ovlasti, prava, ali i obveze prema Sajmu. Nakon toga se nedostaci dorađuju, a Skupština odlučuje na temelju direktorovog izvješća radi li dobro i nastavlja obavljati dužnost ili je pak zakazao pa se razrješava dužnosti. Kraj priče, time završavamo dramu i tragikomediju – oštar je Nekvapil kojemu se ne sviđa u kojem pravcu ova zavrzlama ide.

Ante Topalović

Predsjednik bjelovarskog Gradskog vijeća, HDZ-ov Ante Topalović, jedan je od predlagatelja prodaje udjela Grada u tvrtki Bjelovarski sajam. Iako smatra kako takav rasplet nije najbolja opcija za Grad, podržao bi ju pod uvjetom da napokon prestanu politička prepucavanja.

Upitni napredak

-Tema Bjelovarskog sajma već je duže prisutna. Čak smo i na Gradskom vijeću raspravljali o istoj. Na jednoj od tih rasprava sam kao konačno rješenje predložio da Grad ili kupi udjele i postane većinski vlasnik Sajma ili proda iste. Iako poslovanje Sajma bilježi napretke iz godine u godinu, ostaje pitanje prodaje izlagačkog prostora, količine prodanih ulaznica i troškova sajma. Situacija u kojoj suvlasnici međusobno i direktor ne mogu naći zajednički jezik, prvenstveno uništava takvo društvo visokog potencijal. A umjesto da se radi na promociji manifestacija, prodaji oglasnog prostora i pripremi sajmova, mi svjedočimo isključivo političkim prepucavanjima – pojašnjava Topalović koji nije siguran koliko je kupoprodaja izgledna opcija. Razlog tome – Bjelovarski sajam ima puno imovine, a Topalović sumnja kako postoji strana koja je spremna dati toliko novca za Sajam.

Izjavu župana Damira Bajsa o gradonačelnikovoj ideji koja je digla na noge i brojne druge političare, do objave članka, nismo dobili.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!