VATRENA STIHIJA Gorjelo skladište guma, smrad preplavio grad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Što se tiče požara na području Bjelovarsko – bilogorske županije, godina nije započela najbolje. Nakon tri prošlotjedna požara na području Garešnice, gdje je u jednom od njih izgorio školski autobus, noćas je i na grubišnopoljskom području bilo vatreno. Naime,  požaru koji je noćas buknuo u Grubišnom Polju izgorjeli su autoservis, skladište guma i kafić. Iako se gradom s obzirom da su gorjele i automobilske gume proširio smrad razloga za zabrinutost nema, ističe zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grubišno Polje, Vitomir Pintarić.

-U samoj vulkanizerskoj radnji se nalazi dosta guma, ali nije to tolika količina da se može pričati o ekološkom incidentu – umiruje strahove Pintarić.

Požar su gasili javne vatrogasne postrojbe iz Grubišnog Polja i Daruvara te dobrovoljci iz Poljane. Požar je sada i ugašen, ali vatrogasci još dežuraju na požarištu.

-Požar je ugašen, ali nije saniran. Još ima tinjajućih dijelova koji su ostali do završetka očevida s obzirom da se ne smiju uništiti dokazi – kaže Pintarić. Uzrok požara još nije poznat. (Danijela Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!