GRADSKI VOLONTERI Evo koliko ste platili sportske tajnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od 1. ožujka 2018., kada je imenovan tajnikom Športske zajednice Grada Bjelovara, do kraja 2019., Alen Kiđemet je, volontirajući na tom mjestu, iz gradskog proračuna primio 41.396 kuna. Stoji to u službenom dopisu Grada Bjelovara koji je danas upućen na adrese medija. Riječ je zapravo o odgovoru gradskom vijećniku Davorinu Posavcu, koji se o gradskim izdvajanjima na Kiđemeta raspitivao na aktualnom satu prošle sjednice Gradskog vijeća, 18. prosinca 2019.

U dopisu koji potpisuje gradski pročelnik za društvene djelatnosti Milan Mateković stoji kako je riječ o iznosu koji je Kiđemetu doznačen na ime troškova službenih putovanja, a napominje se i kako božićnica, regres i slične naknade tajnicima do sada nisu isplaćivane.

-Grad Bjelovar je po pitanju Športske zajednice Grada Bjelovara postigao određene racionalizacije i uštede pa i na poziciji naknade za tajnika Športske zajednice – napominju iz Grada u dopisu u kojem navode i gradske troškove na ime Kiđemetovog prethodnika, Tome Globana. Njemu je, tvrde u Gradu, također kao tajniku-volonteru tijekom 2017. godine iz proračuna isplaćeno 26.671,79 kuna naknade, otprilike dvije i pol tisuće kuna više nego Kiđemetu na godišnjoj razini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!