OBNOVLJENA ŠKOLA Jeftinije i toplije u ostatak školske godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završena je još jedna energetska obnova školske zgrade na području Bjelovara kojoj je Grad osnivač. Ovog puta riječ je o Područnoj školi u Ždralovima koja pripada II. Osnovnoj školi, a koju u jednoj smjeni polazi 150-ero učenika. Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je novoobnovljenu zgradu i pritom izrazio zadovoljstvo viđenim.

Vesna Janko

-Ukupna vrijednost projekta je 2 milijuna i 80 tisuća kuna. Milijun i 200 tisuća bespovratnih sredstava je dobiveno iz Europskih fondova. Ali još smo dodatno dobili 456 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja. Ukupno će Grad Bjelovar uložiti svega 391 tisuću kuna, što je 19 posto od ukupnosti cijelog projekta – pohvalio se Hrebak prilikom obilaska.

Dodajmo, zgrada je dobila novu vanjsku ovojnicu i stolariju, a radovi su većim dijelom izvedeni tijekom ljetnih školskih praznika. Gradonačelnik je naveo i planove u narednom razdoblju.

-Cilj nam je do kraja mandata obnoviti apsolutno sve škole na području Grada Bjelovara. U posljednjem razdoblju smo obnovili šest škola, sada kreće novi natječaj za obnovu V. Osnovne škole, glavnu zgradu u centru grada i I. Osnovnu školu, a plan je obnavljati i škole koje nisu u samom središtu grada – ističe Hrebak.

Ono što bi trebao biti sljedeći korak, kako u ovoj školi, tako i u ostalim školskim zgradama, svakako je obnova unutrašnjosti. Koliko su u školi zadovoljni izvedenim, ali i što bi im sljedeće najviše trebalo, potvrdila je v.d. ravnateljice Vesna Janko.

-Zahvalni smo Gradu i izvođaču radova na obavljenim radovima. Razgovarala sam i s kolegama, kažu kako je već sad puno toplije nego ranijih godina, što nam svima puno znači. Što se tiče radova, trebalo bi vidjeti koje su potrebe nastavnika. Svakako uređenje zidova u prostoru, a trebalo bi uložiti i u nastavna sredstva potrebna za nastavu – iskrena je Janko.

Ono što treba svakako pohvaliti jest dobra suradnja izvođača radova, tvrtke Bel Bau iz Bjelovara koja je radila na domaćem teritoriju te svih u školi, kako učenika, tako i djelatnika. Uštede koje će nastupiti ovom obnovom, tek će se vidjeti. U svakom slučaju, boravak će u novoobnovljenoj školskoj krasotici svima biti ugodniji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!