KRENULA IZGRADNJA Prvi vrtićarci u novom prostoru prije kraja godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mjesece do vlastitog vrtića broje u Novoj Rači. Prva lopata je pala, temelji su iskopani, ovih se dana i zalijevaju i za sada sve ide onako kako su i planirali, zadovoljno nam je potvrdio načelnik, Darko Knežić.

FOTO: FACEBOOK OPĆINA NOVA RAČA

-Rok za izgradnju objekta je 07. siječnja iduće godine, tada bi trebalo biti sve gotovo. Makar nam izvođač radova tvrdi da će sve biti gotovo i prije rokova, tamo negdje rujan, listopad. Nadamo se kako ćemo već prije Božića imati i prvu skupinu vrtićaraca u novom objektu – kazao je Knežić.

Načelnik Darko Knežić

U novoračanskom vrtiću radit će petero osoba, a pohađat će ga 23-oje mališana. Sada iz te općine vrtiće u Bjelovaru, Ivanskoj i Velikom Grđevcu pohađa 15-ak mališana za koje Općina sufinancira trošak, ali kada će imati vrtić u vlastitom mjestu tada će, vjeruje Knežić, više roditelja upisati svoje mališane.

-Imamo upita roditelja čija djeca nisu nigdje upisana. Oni koji rade na poljoprivredi, rado bi svoje dijete upisali u vrtić, blizu bi im bilo kućama, a opet za djecu je dobro da se druže i socijaliziraju, da steknu predzanje za školu – ističe Knežić.

Gradnja vrtića vrijedna je pet milijuna i 218 tisuća kuna, dakle 966 tisuća više od plana. Knežić se nada da će taj neočekivani trošak pokriti nekim natječajem Ministarstva, ali ako ga neće biti, to će, kaže, podmiriti iz proračuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!