NOVA ULAGANJA Povijesna zgrada s bogatom prošlošću pretvorena u bankarsku oazu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Erste banka danas je službeno otvorila novu poslovnu zgradu u središtu Bjelovara, čime je povećala prostorne kapacitete za zaposlenike banke. U Bjelovaru posluje jak IT centar Erste banke, kao i segment takozvanih procesing/back office operacija, koji je u posljednje vrijeme dodatno ojačan, zbog čega je banka i krenula u cjelovitu adaptaciju zgrade u kojoj je danas smješteno 106 zaposlenika.

Predsjednik Uprave Schoefboeck i gradonačelnik Hrebak

Riječ je o jednoj od najljepših gradskih zgrada povijesno-kulturnog značenja, koja je u cijelosti obnovljena i prenamjenjena u skladu s potrebama suvremenog poslovanja.

-Veseli me što će obnova i prenamjena zgrade bitno unaprijediti vizuru kulturno-povijesne jezgre grada. Unutarnjom obnovom objekta, banka je dobila moderan prostor površine preko 750 četvornih metara na četiri etaže, koji je u cijelosti prilagođen zahtjevima i potrebama najsuvremenijeg poslovanja. Erste banka Grad Bjelovar kao i Bjelovarsko-bilogorsku županiju doživljava kao svoje domicilno tržište te nastoji svojim aktivnostima dodatno potaknuti gospodarski i opći razvoj ovog područja, kako kroz praćenje financijskih potreba građana te kvalitetnih projekata realnog i javnog sektora, tako i kroz partnerstvo s visokoškolskim institucijama te ulaganje u razvoj svojih resursa i kapaciteta na ovom području – istaknuo je predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck, koji je zgradu svečano otvorio uz prisustvo gradonačelnika Darija Hrebaka,  te ostalih članova Uprave banke: Zdenka Mataka, Martina Horniga te Hannesa Frotzbachera.

Nova zgrada Erste banke uređena je po konceptu open spacea. Sama zgrada je prije uređenja zbog dotrajalosti bila u lošem stanju, zbog čega je bila potrebna cjelovita unutrašnja i vanjska obnova, pri čemu je sve rađeno u skladu s napucima Konzervatorskog odjela u Bjelovaru. U samu obnovu objekta banka je uložila 5,3 milijuna kuna, dok je u prenamjenu zgrade u poslovni prostor uložila ukupno 9,1 milijun kuna.

Obnovi tu nije kraj. Naime, prilikom otvorenja novog prostora, rečeno je kako u obnovu ide i zgrada gdje je trenutno smješten IT sektor pa bi kroz godinu dana trebalo uslijediti još jedno svečano otvorenje. Budući da je u Bjelovaru zaposleno ukupno 400 zaposlenika, Upravi Erste banke je, kako tvrde, cilj imati suvremeno uređene prostore i zadovoljne zaposlenike. U posljednjem valu, u Bjelovaru je zaposleno 60-ak, većinom mladih ljudi, a isti trend, potvrdio je Schoefboeck, mogao bi se nastaviti i u narednom razdoblju. Suradnju s Gradom Bjelovarom, posebno je pohvalio član uprave Zdenko Matak.

-Zahvala gradonačelniku i njegovom timu koji su puno pomogli na ovom projektu i to je dokaz kako se može vrlo efikasno, nebirokratski ostvariti određeni projekti. Mislim da bi drugi gradovi i druge institucije to trebale pratiti – istaknuo je Matak. Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak izrazito je zadovoljan što je Erste banka prepoznala ovaj grad kao vrijedan ulaganja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!