PUT LJUBAVI Božica malenim Afrikancima šalje lutke i dio vlastitog srca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kreativnost je kod ljudi lijepa osobina, koja ispunjava slobodno vrijeme i služi za opuštanje. Posebno je lijepa kad razveseli i druge oko nas, a upravo to je pošlo za rukom gospođi Božici Balenović Đuračić koja izrađuje lutke za malene Afrikance. Kaže kako je mnogima to prva igračka koju su ikad dobili i da je njihovo veselje neizmjerno.

-To su heklane lutkice, punjene vatelinom. Zanimljivo je da svaka lutka dobije ime po jednoj mojoj prijateljici – priča Božica.

Inače, Božica je dio grupe „Knit a Square Croatia“, u kojoj je 600-tinjak članica, a pronaći ih možete na Facebooku. Božica jedina radi heklane lutke, dok ostatak ekipe radi kvadratiće i kapice.

Sa svojom aktivnošću je krenula jedne Korizme, misleći kako će to raditi samo tih 40 dana, međutim, oduljilo se.

-Mislila sam napraviti samo par lutkica i tu stati, ali evo me dvije godine nakon toga, i dalje ne prestajem. Uživam u tome. Do sada sam ih napravila preko 200 – kaže naša sugovornica.

Pakete s lutkicama šalje u Varaždin, tamo im je baza, kada pronađu sponzore ili sami prodaju nešto od radova, tada tamo slože paket i šalju ga u Afriku. Najčešće u Zimbabve, gdje se lutkice nose u sirotišta, a volonteri uvijek natrag pošalju fotografiju vesele dječice koja su dobila svoju igračku.

-Ima već jako puno djece s mojim lutkicama. Kada otvore kutiju s lutkama, to je opća radost, svi budu jako sretni – kaže Božica, dodajući kako je ta radost najveća nagrada za njezin trud.

– Svaki put kad spremam novi paket osjećam uzbuđenje i radost, znajući koliko će sreće i osmijeha izmamiti kod djece. S mojim lutkicama putuje i moja ljubav za one koji nemaju ništa osim nade u bolje sutra – zaključuje naša sugovornica. (G. Čuljak)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!