KRAJ ČEKANJU Nazire se početak realizacije zone Korenovo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon dva desetljeća čekanja, najava i obećanja, poslovna zona Korenovo bi u Bjelovaru trebala postati realnost. Grad će uskoro konačno postati vlasnik zemljišta, otkriva gradonačelnik, Dario Hrebak.

-Prema najavama iz Ministarstva državne imovine kroz iduća dva mjeseca očekujemo potpisivanje ugovora o darovanju zemljišta u Velikom Korenovu – rekao je Hrebak.

Hrebak je kušao vodu budućih Termi koje će se također nalaziti u Poslovnoj zoni Korenovo

U Bjelovaru gotovo da više nema slobodnih parcela za nove investicije, pa je 80 hektara koliko će Gradu biti darovano i više nego dobrodošlo. Hrebak je siguran da s popunjavanjem poslovne zone u Velikom Korenovu neće imati problema.

-20-ak, 30-ak hektara nam je potrebno da posložimo infrastrukturu i vjerujem da će vrlo brzo biti investitora, pogotovo zato što kroz tri do četiri godine dolazi i brza cesta do Bjelovara – smatra gradonačelnik.

Koliko će biti potrebno uložiti u uređenje zone, još nije poznato, ali Hrebak zna da će to biti prevelik zalogaj za Grad, pa se nada natječaju Ministarstva gospodarstva.

-Ministarstvo gospodarstva je zadnje velike natječaje imalo 2017. godine i od tada nema ništa, ali sada ulazimo u novu financijsku perspektivu u kojoj očekujem dodatna sredstva – rekao je Hrebak i podsjetio kako je prošli put država za opremanje zona na raspolaganje stavila 400 milijuna kuna.

Uređenje zone u Velikom Korenovu će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, ali i promijeniti vizuru tog dijela grada, pa bjelovarsko vodstvo s nestrpljenjem očekuje početak priprema. Skorašnji potpis ugovora o darovanju zemljišta tek je prvi korak. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!