EKSKLUZIVNO Unatoč zabrani – objavljujemo snimke sa Županijske skupštine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako se jučer dogodio presedan u novinarskom poslu i obavljanju naoko običnog zadatka praćenja sjednice Županijske skupštine, donosimo najsočnije detalje. Podsjetimo, jučer nam je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs pokušao zabraniti video snimanje određenih dijelova sjednice, o čemu priču možete pročitati OVDJE.

Jedna od glavnih tema jučerašnje sjednice bila je posrnula tvrtka Vodoprivreda Daruvar d.d., o čemu smo također ranije izvještavali. Prilog možete pronaći OVDJE. O Vodoprivredi se govorilo prilikom utvrđivanja dnevnog reda, kada su svoje mišljenje na tu temu iznijeli HDZ-ov Silvestar Štefović i župan Damir Bajs, a zatim i na aktualnom satu kada se za riječ javio i HDZ-ov Drago Hodak pojasnivši problematiku iz svoje perspektive. Evo kako je to izgledalo.

Nastavak rasprave o daruvarskoj tvrtki koja se našla u problemima nastavio se nakon dva sata. Osim brojnih govornika, atmosferu je na ovom dijelu dodatno užarila županova zabrana video snimanja sjednice, no unatoč tome, donosimo izjave gotovo svih vijećnika koji su na tu temu nešto rekli. Svima je krajnji cilj isti – spasiti tvrtku i radna mjesta. Čak niti način kako doći do tog cilja nije upitan, no niti ovdje nije moglo proći bez naglašavanja stranačkih pripadnosti. I naravno, naglaska na činjenicu tko se prvi dosjetio komentirati. Evo najzanimljivijih dijelova.

Kako ne bi ispalo da je jučerašnja Županijska skupština imala posla jedino i isključivo s Vodoprivredom oko koje se, uistinu, najviše raspravljalo, donosimo najzanimljivije isječke s aktualnog sata na kojem je bilo riječi o Bjelovarskom sajmu i tamošnjim navodnim nepravilnostima. A zaiskrilo je i nakon što je HSS-ov Ivan Beljan zatražio županovu ostavku. Opet.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!