SLUŽBENO PRIOPĆENJE Županija prati stanje u Vodoprivredi želeći očuvati radna mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na temu daruvarske Vodoprivrede o kojoj se jučer na Županijskoj skupštini raspravljalo i predlagalo na koji način spasiti posrnulu tvrtku koja je preko noći došla u probleme – oglasila se i Bjelovarsko – bilogorska županija. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Sukladno priopćenju Kluba vijećnika HDZ-a naznačujemo da je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs imao sastanak s predstavnicima Uprave i sindikata vezan uz situaciju u Vodoprivredi Daruvar.

Prijedlog HDZ-a vezan uz kupnju trezorskih dionica nije mogao biti prihvaćen na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, jer isti nisu pratile izmjene i dopune Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije koje bi omogućile provedbu istog.

Na sjednici Županijske skupštine župan Bajs je predložio Odluku koja predviđa mogućnost da predstavnik Županije u Skupštini društva Vodoprivrede Daruvar, ukoliko dođe do dokapitalizacije tvrtke o čemu Uprava vodi pregovore, bude u mogućnosti da se ista i provede.

Također, u suglasju s političkim strankama uključujući stranke koalicije, ali i oporbe među kojima je i HDZ, ukoliko do dokapitalizacije ne dođe zaključeno je da će župan predložiti izvanrednu sjednicu Županijske skupštine kako bi se mogle donijeti dvije odluke i to Odluka o izmijeni i dopuni županijskog Proračuna i Odluka o kupnji trezorskih dionica, a izvršit će se i provjera zakonskih okvira za navedeno.

Župan i Županijska skupština ne mogu donijeti deklarativne odluke koje je predložio HDZ, već odluke koje se mogu provesti i time pomoći tvrtki gdje je Bjelovarsko-bilogorska županija manjinski vlasnik. O navedenom su obaviješteni i Uprava i predstavnici radnika i sindikata.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!