ŽUPANIJSKI AKTUALAC Na tapeti sajam, županijske financije, poziv na ostavku…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Aktualni sat jučerašnje Županijske skupštine BBŽ započeo je pitanjem vijećnika BUZ-a Siniše Glavaša kojeg je zanimalo što je s izgradnjom doma za starije u Garešnici i zašto nisu održani sastanci na tu temu s državnim tajnikom Velimirom Žuncem i garešničkim gradonačelnikom Josipom Bilandžijom. Župan Damir Bajs je na to kazao kako treba ishoditi termin za sastanak u resornom ministarstvu, kako bi se vidjelo može li potencijalni dom ući u mrežu ministarstva.

HSLS-ova Đurđica Ćasar izrazila je zabrinutost zbog moguće prezaduženosti Županije, a zanimalo ju je što je sa 107 milijuna kuna koji nedostaju za izgradnju bolnice. Bajs je prezaduženost demantirao, a podsjetio je Ćasar na neke od ranijih sjednica Županijske skupštine.

-Čini mi se da ste zaboravili sve što se ovdje događalo. Niti HSLS, niti HDZ, niti HSS nisu bili za izgradnju bolnice. Vi ste na posljednjoj skupštini glasovali protiv svih odluka vezanih uz početak izgradnje bolnice – kazao je Bajs.

Silvestar Štefović (HDZ) aktualizirao je temu Bjelovarskog sajma, ustvrdivši kako vijećnici i dalje ne dobivaju informacije o toj tvrtci kojoj je većinski vlasnik upravo Bjelovarsko-bilogorska županija.

-O tome sam vas pitao i prošli put, a niste mi odgovorili. Znači li to da ste vi sudionik svega onoga što se stavlja na teret i direktoru sajma? – zanimalo je Štefovića. Bajs mu nije ostao dužan i protumačio je Štefovićevo pitanje kao optužbu za kazneno djelo, no i napomenuo je kako Sajam posluje transparentno i bez problema.

Ivan Beljan (HSS) je pak za govornicom ustvrdio kako je po zapošljavanju Bjelovarsko – bilogorska županija najgora u Hrvatskoj te je zamolio župana da podnese ostavku. Osvrnuo se i na njegov nedavni sastanak sa šefom HSS-a na nacionalnoj razini, Krešom Beljakom.

-Meni su njih dvojica jako slični – kazao je Beljan, inače član bjelovarskog HSS-a koji je nedavno osudio Beljakov način vođenja stranke te je, zajedno s čazmanskim gradonačelnikom Dinkom Pirakom, od njega zatražio ostavku.

Damir Bajs, koji je svojedobno izbačen iz HSS-a, na to je kazao kako pozdravlja Beljanovu odluku da ostane u toj stranci, s obzirom da joj je – dužan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!