NOVA INVESTICIJA Počinje obnova doma s 260 korisnika i 76 zaposlenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Građani treće životne dobi Bjelovarsko-bilogorske županije dobit će svježe i ljepše mjesto stanovanja. Naime, investicija obnove Doma za starije uskoro kreće u realizaciju, a to je potvrđeno potpisivanjem ugovora između ravnateljice Doma, Jasmine Radojčić i Berislava Zrne, predstavnika tvrtke Matičević d.o.o. iz Velike Gorice koja je izvođač radova. Obnovom doma, 260 korisnika i 76 zaposlenika dobit će bolji standard i ugodnije mjesto boravka. Ravnateljica Jasmina Radojčić.

– Radi se energetska obnova zgrade, radimo ovojnicu, vanjsku stolariju, mijenja se kotlovnica, radijatori i LED rasvjeta se stavlja u dom. Zapravo sve ono što će poboljšati kvalitetu života naših korisnika – rekla je Radojčić.
Kompletna energetska obnova vrijedna je 13,2 milijuna kuna od kojih su 12 i pol milijuna vrijedni građevinski radovi. Berislav Zrno, predstavnik tvrtke Matičević d.o.o.
– Ovaj objekt zbog specifične namjene i konfiguracije, tražit će punu suglasnost i sudjelovanje svih nas. Tako da ćemo i na tjednoj i dnevnoj bazi tražiti punu suglasnost uprave doma – kaže Zrno.
Bjelovarsko-bilogorska županija 7,7 milijuna osigurala je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 4 milijuna iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje europskih projekata. Sama Županija je iz svog proračuna osigurala milijun i pol. Župan, Damir Bajs.
– Ono što bih istaknuo je da ćemo mi s ravnateljicom doma dogovoriti i sve ono što ne ide u ovaj program. Naime, stvari koje ne doprinose energetskoj obnovi sada se ne mogu raditi, ali su potrebne onima koji ovdje ili rade ili žive, tako da se nadamo napraviti i taj iskorak – kaže Bajs.
To je jedan od najvećih projekata i to ne u smislu financijske vrijednosti nego toga kolikom broju ljudi će donijeti bolje uvjete. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!