RAVNATELJI NA OKUPU Utvrdili pravila, spremno čekaju ponedjeljak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač te informatičarima u tim školama na temu uvođenja nastavne na daljinu te higijenskih potrepština u županijskim školama.

-Virtualne učionice bit će spremne, sve ono što je vezano uz naša ravnateljstva škola, naših nastavnika i profesora se provodi i što se toga tiče županijskih škola, prema izvješću naših ravnatelja u ponedjeljak će biti spremne za takav oblik nastave. Mogu reći da smo opet bili odgovorni, da smo reagirali na vrijeme, da su sve aktivnosti poduzete za sprječavanje pandemije virusa na području naše županije – naglasio je Bajs.

Ravnatelji škola također su ustvrdili da su spremni.

-Naša škola je postupila prema naputcima Ministarstva znanosti i obrazovanja i našeg osnivača. Otvorili smo e-zbornicu, e-razrede, djeca su ponovno dobila sve korisničke podatke da se mogu prijaviti tako da što se toga tiče mi smo spremni – istaknula je Nataša Vibiral ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Župan Bajs nakon ranijeg naputka svim školama još jednom je ponovio da očekuje da ravnateljstva vode posebnu brigu vezanu uz higijenske potrepštine u školama.

-Škole su spremno reagirale na situaciju. Pravodobno dobivamo sve obavijesti od Županije i od Ministarstva tako da bez problema se možemo prilagoditi. Što se tiče higijenskih mjera u školi, nastojali smo to ispuniti s dodatnim narudžbama wc papira, maramica, tekućim sapunom. Bez problema smo to odradili kako je bio i naputak iz Županije. Označili smo i plakatima na vidnim mjestima kako se trebamo ponašati – naglasio je Jaromir Vrabec ravnatelj Češke osnovne škole Josipa Ružičke Končanica.

Ako je potrebno rekao je župan Bajs Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će dodatna sredstva za isto. Posebno je važno naglasio je župan Bajs da ne treba stvarati paniku i  da se slušaju upute struke, zdravstvenih djelatnika i epidemiologa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!