RESTRIKTIVNE MJERE Pogrebi bez izražavanja sućuti, rad tržnice pod upitnikom, sve ustanove zatvorene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako bi javnost upoznali s najnovijom mjerama uz nastalu situaciju oko koronavirusa te preporuke Stožera civilne zaštite, Grad Bjelovar održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je gradonačelnik Dario Hrebak izvijestio kako nema potrebe za panikom, ali kako je realno očekivati da će zaraženih biti i na bjelovarskom području.

-Grad Bjelovar će od danas otkazati apsolutno sva javna okupljanja, zatvorit ćemo za javnost Kulturni i medijski centar, dakle kino, bjelovarsko kazalište mladih, Gradski muzej, knjižnicu, sportske ustanove, sve sportske dvorane otkazuju rekreacije – potvrdio je Hrebak dodavši kako će zaposlenici Gradske uprave biti poslani na stare godišnje odmore ili rad od kuće, naročito oni koji imaju djecu, a sve će im to biti plaćeno. Na sličan način bit će reguliran i rad ostalih gradskih tvrtki. Hrebak je ujedno apelirao i na građane da ne dolaze plaćati račune, da to mogu učiniti net bankingom ili nakon što ove mjere budu ukinute. Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar kazala je kako apelira na roditelje da ne dovode svoju djecu u vrtić, osim ako nemaju baš nijedno drugo rješenje.

-Dječji vrtići se zatvaraju, apeliramo roditelje da paze na zdravlje svoje djece, i zdravlje svoje obitelji. Bit će obaviješteno i dežurstvima, ali neka radije, ako ikako mogu, ne dovode djecu u vrtiće – kazala je Lauš.

Goranka Preskočil, ravnateljica Treće OŠ Bjelovar naglasila je kako predmetne nastave neće uopće biti, dok će za učenike razredne nastave biti osigurana dežurstva i to samo u jednoj smjeni. Sve obavijesti roditelji mogu pronaći na web stranicama škole.

Goranka Preskočil, ravnateljica III. OŠ Bjelovar

Gradska tržnica zasad se neće zatvarati, čekat će se eventualna odluka Vlade o zatvaranju shopping centara, potvrdio je Ivan Ivančić, direktor Komunalca dodavši kako su već s današnjim danom građani upozoreni da se ne rukuju i ne izražavaju sućut kontaktima na pogrebima.

-Bojim se da će ova zaraza imati svojih posljedica i na našim zaposlenicima i da ćemo vjerojatno biti u situaciji zbog smanjenja broja zaposlenih i reducirati neke od aktivnosti – izrazio je bojazan Ivančić.

Ivan Ivančić, direktor Komunalca

Hrebak se naposljetku osvrnuo i na stanje u gospodarstvu koje će neminovno snositi negativne posljedice, pad i stagnaciju. Stoga mu je cilj svaku kunu od otkazanih manifestaciju uložiti u daljnje smanjenje prireza, investicije i gradnju infrastrukture. Sjednica Gradskog vijeća koja mora biti održana do 01. travnja, potvrdio je Hrebak, bit će održana u dvorištu, na otvorenom.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima također je održao radni sastanak i to s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola na temu uvođenja nastavne na daljinu te higijenskih potrepština u županijskim školama. Utvrđeno je kako su svi spremni. Ako će biti potrebno, naglasio je Bajs, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će dodatna sredstva za isto. Posebno je važno, naglasili su sa sastanka, da ne treba stvarati paniku i da se slušaju upute struke, zdravstvenih djelatnika i epidemiologa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!