SDP-ovci GRADONAČELNICIMA: Zbog jeftinih poena povećavate psihozu među ljudima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijska organizacija SDP-a oštro je osudila jučerašnji istup petero gradonačelnika iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su u pitanje doveli u piranje rad županijskog Stožera civilne zaštite i župana Damira Bajsa, vezano uz aktivnosti uz koronavirus. Podsjetimo, gradonačelnici koji su se okupili u Čazmi članovima Stožera su, među ostalim, zaključili kako stožer u dovoljnoj mjeri ne komunicira s gradovima i općinama. Šef županijskih SDP-ovaca Tihomir Jaić to je nazvao običnim politikanstvom.

-To je kao da župan dođe ovdje i plače jer ga Plenković nije pozvao na razgovor, kao i sve ostale župane. Ovo je iznimno ozbiljna situacija – istaknuo je Jaić, dodavši kako bi zbog toga gradonačelnici trebali voditi brigu o zdravlju i sigurnosti svojih građana, a ne činiti ono što SDP tumači kao jeftino skupljanje političkih bodova. Javno prozivanje Kriznog stožera, poručeno je sa SDP-ove pressice, opasno je jer povećava psihozu među ljudima. Umjesto toga, gradski vijećnik Nenad Nekvapil gradonačelnicima je savjetovao nekoliko mogućih konkretnih mjera.

-SDP traži da svi gradonačelnici sa svojim stožerima civilne zaštite utvrde da li mi uopće imamo mogućnost redovne opskrbe u slučaju problema i zatvaranja granice – naglasio je Nekvapil.

Uz to, SDP predlaže sazivanje predstavnika za civilnu zaštitu unutar mjesnih odbora, upoznavanje starijeg stanovništva s mjerama opreza preko korisnika programa ZAŽELI te postavljanje dezinfekcijskih sredstava na javna mjesta u gradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!