IZ PRVE RUKE Zatvorena još jedna ustanova, na redu su ugostitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko – bilogorske županije još uvijek nema pozitivnih nalaza na koronavirus. Prema posljednjim podacima, testirane su još četiri osobe, a zasad su svi nalazi negativni. U samoizolaciji je ukupno 270 osoba.

FOTO: BBŽ

Županijski Stožer civilne zaštite jučer je održao sjednicu na kojoj je donijeta odluka o povećanju broja kreveta u bjelovarskoj bolnici za opservaciju i izolaciju, ali i dodatnih lokacija za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Karantena za prihvat vozača kamiona već je spremna, što znači da svi vozači koji dođu iz stranih zemalja ne ulaze u grad, već im je osiguran prostor za spavanje i higijenu. Sve to znači visok nivo prevencije, ali i činjenicu da protok robe neće stati već da će sve trgovine imati osiguranu dostavu robe. Iz potvrđenih izvora doznajemo kako županijski Stožer razmatra o skraćivanju radnog vremena trgovina. Ali i zatvaranju ugostiteljskih objekata. Suradnja s 112 i MUP-om je rezultirala da članovi Stožera točno znaju tko ulazi na područje Županije, a postoji i točan popis osoba koje su u karanteni. One će, ukoliko neće poštovati upute, biti strogo kažnjene.

Pune ruke posla jutros ima i gradski Stožer civilne zaštite, čija nam je predsjednica Valna Bastijančić Erjavec potvrdila kako se ugostitelji i vlasnici teretana raspituju kako postupiti.

-Ljudi zaista zovu i žele biti odgovorni. Opet, gledaju i što će biti vezano uz njihove prihode. Većina se složila s mišljenjem da je bolje sada zatvoriti – kazala je Bastijančić Erjavec dodavši kako se razmišlja o zatvaranju ugostiteljskih objekata. No, za takav korak valja pričekati odluke Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

-Od danas Centar za cjeloživotno učenje i obrazovanje također zatvara svoja vrata. Ne želimo riskirati. Ne mogu se sve edukacije održati na dovoljnoj udaljenosti i nema potrebe ići glavom kroz zid. Bit će vremena za provedbe svih programa kada ovo bude iza nas – iskrena je prva žena gradskog Stožera civilne zaštite.

O tome kako funkcioniraju vrtićke i školske ustanove koje su svoja vrata zatvorile za vrtićke mališane i školarce, Bastijančić Erjavec izvijestit će nakon zakazanih razgovora na tu temu.

Iako nisu službeno to potvrdili, članovi županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite složni su kako paničariti ne treba, ne treba niti mahnito kupovati namirnice i stvarati zalihe, ali svakako treba biti svjestan da je pitanje dana kada će i u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji biti pozitivnih na koronavirus.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!