DODATNE MJERE Postavili trijažne šatore i kontejnere za opservaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u krugu bjelovarske Opće bolnice bilo je riječi o preventivnim mjerama koje su poduzete kao prevencija širenja zaraze koronavirusom. Ujedno je javnost upoznata i na koji način će se provoditi liječenje pacijenata koji će se eventualno zaraziti. Ravnatelj bolnice Ali Allouch kazao je kako su u krugu bolnice postavljeni trijažni šatori, na svakom ulazu po jedan, koji omogućuju smanjenje gužvi u čekaonicama, a u fazi je i opremanje kontejnera koji će poslužiti za opservaciju pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi. U njima pacijent može najduže biti 12 sati, dakle dok se čeka nalaz testiranja. Nakon toga pacijent će biti ili pušten kući ili upućen u bolnicu na daljnje liječenje.

-Mi smo se i dodatno organizirali da smo zatvorili krug bolnice. Znači, sveli smo to na dva ulaza. Imamo kontrolu ulaza i to je priprema za treći i četvrti korak kasnije, ako bude bilo potrebno – kazao je ravnatelj bolnice Ali Allouch, dodavši kako su postavljenim kontejnerima za opservaciju povećani i kapaciteti za 10-ak mjesta. Ravnatelj je još jednom ovim putem zamolio građane da ne dolaze liječnicima bez potrebe. Obavljat će se samo nužni pregledi i to isključivo uz prethodni telefonski dogovor. Inače, trenutno je na području Bjelovarsko – bilogorske županije 408 osoba u samoizolaciji. Vozači kamiona koji dolaze iz stranih zemalja također moraju biti u karanteni. Detalje je pojasnio župan Damir Bajs.

Ravnatelj bolnice Ali Allouch
Župan Damir Bajs

 

-Ovog trenutka to su vozači koji su u prolazu i koji dostavljaju robu koja se može prevoziti kroz Hrvatsku. Smješteni su u odgovarajući objekt koji je pod karantenom pa su samim time i vozači pod nadzorom. Ovog trenutka su dva takva vozača u takvoj situaciji. Oni nemaju nikakve znakove bolesti, već se samo sprječava njihov kontakt s domaćim stanovništvom – kazao je Bajs.

Župan je naglasio i kako županijski Stožeri civilne zaštite ima ovlasti koje ima i policija, što znači da se posebice pazi na kršenje samoizolacije. Ukoliko dođe do takvih slučajeva, odmah se postupa po unaprijed utvrđenim pravilima. Župan i ravnatelj bolnice još jednom su pozvali sve na odgovorno ponašanje i zamolili građane da ne stvaraju paniku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!