NOVI KORACI Hotel Central postaje karantena, oformljene i dvije ambulante za oboljele

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je javnost o najnovijim poduzetim mjerama u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji kojima se želi na najbolji mogući način osigurati visok nivo prevencije, ali i liječenja od koronavirusa. Nakon održane sjednice na kojoj su prvi put sudjelovali i predstavnici gradskih stožera, župan Damir Bajs je kazao kako slijedi nova faza pripreme.

Župan Damir Bajs
Ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić

 

-Ovih dana, dakle sutra ili prekosutra preuzimamo objekt hotela Central koji će postati karantena, što je učinjeno na zahtjev županijskog stožera za civilnu zaštitu – pojasnio je župan Bajs dodavši kako su napravljene i promjene vezane konkretno uz pacijente. Naime, u sklopu Doma zdravlja BBŽ oformljene su dvije izdvojene ambulante za pregled pacijenata za koje postoji sumnja da su zaraženi koronavirusom.

-Radimo sa izdvojenim ambulantama za prijem pacijenata. One će raditi svakodnevno, 24 sata dnevno, a bit će u Daruvaru i Bjelovaru – istaknuo je župan. Ova će se odluka provoditi od danas. Ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić naglasila je što je važno kod svih koji posumnjaju na zarazu.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Stjepan Matoš

-Adresa je u Bjelovaru Mihanovićeva 8, gdje je dosad bio prostor posebnog dežurstva. Isto tako u Daruvaru, Preradovićeva 7. Tko se javlja u te izdvojene ambulante? Javljaju se pacijenti sa sumnjom na koronavirus, znači oni sa respiratornim problemima. Konkretno, osobe koje su došle iz inozemstva ili su bile u kontaktu sa zaraženom osobom ili osobom u samoizolaciji – pojasnila je Čaić. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko – bilogorske županije Stjepan Matoš pozvao je građane da budu savjesni, solidarni i odgovorni.

– Molim naše građane da budu odgovorni i da zovu hitnu samo u slučajevima hitnih i životno ugroženih stanja. Ovo što se danas dogodilo je znak neodgovornog ponašanja – podsjetio je Matoš na situaciju supružnika koji su zvali hitnu pomoć zbog djeteta, a nisu pritom rekli da su u samoizolaciji. Stoga je cijeli tim također upućen u samoizolaciju te najmanje 14 dana neće obavljati svoj posao. Članak možete pročitati ovdje. Županijski stožer ujedno je izvijestio kako nema znatnog porasta osoba koje moraju biti u izolaciji. S jučerašnjim danom bilo je je 408. Zaraženih koronavirusom također na području Bjelovarsko – bilogorske županije trenutno nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!