POTVRDIO STOŽER Zaražena Čazmanka liječi se kod kuće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije potvrdio je prvi slučaj zaraze koronavirusom na tom području. Riječ je o ženi iz Čazme koja se 16. ožujka vratila iz Turske i sama se stavila u samoizolaciju s partnerom, a liječnicima se javila nakon što je dobila temperaturu. S obzirom na blage simptome, trenutno se nalazi kod kuće.

Kako je izvijestio Stožer, žena je bila u kontaktu s još dvojicom muškaraca koji su u samoizolaciji, a članovi Stožera pohvalili su Čazmanku jer se ponijela odgovorno.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera napomenuto je kako je situacija s koronavirusom na području BBŽ pod kontrolom, posebna pozornost posvećuje se vozačima kamiona, a spremna je i karantena u hotelu Central za prihvat potencijalnih pacijenata. Ako bude potrebno, postoji mogućnost da se za to urede i drugi hoteli i sportske dvorane. Za prihvat pacijenata spremne su i zdravstvene ustanove kojima ne manjka ni kadrova ni opreme.

Bjelovarsko-bilogorsku župan Damir Bajs još je jednom pozvao sve građane da budu odgovorni te da se pridržavaju uputa svih stručnih službi te je napomenuo kako se po tom pitanju stvari mijenjaju na bolje, s obzirom da je i na našem području sve manje prekršitelja odredbe o samoizolaciji.  Do sada su na području BBŽ izrečene 653 odluke o samoizolaciji, a 12 potvrđenih koji se te odredbe nisu pridržavali bit će kažnjeni, potvrdio je Hamdija Mašinović, zamjenik načelnika PU BB. On je podsjetio građane kako će policija u narednim danima nadzirati sva javna okupljanja.

Na oprez je pozvao i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch koji je podsjetio kako razvoj ove situacije ovisi isključivo o našem ponašanju.

Na pressici je potvrđeno i kako se odustalo od održavanja izvanredne sjednice županijske skupštine u školsko-sportskoj dvorani u Velikom Trojstvu, kako je ranije najavljeno. Umjesto toga, sjednica će se idući tjedan, prvi put u povijesti, održati telefonskim putem.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!