POTRES U DARUVARSKIM TOPLICAMA Bajs smijenio nedodirljivu ravnateljicu! Okidač – gužva u restoranu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Samo tri dana nakon održane presice u Daruvarskim toplicama na kojoj je ravnateljica Mira Zakora uvjeravala javnost kako je ustanova na čijem je čelu poduzela sve predradnje kako bi zaštitila pacijente i sve građane Daruvara od zaraze koronavirusom, pokrenut je postupak za njezinim razrješenjem. Naime, danas tokom dana u medijima su izašle fotografije od prethodna dva dana koje je snimio čitatelj, a na kojima se može vidjeti prava “gužva” unutar Daruvarskih toplica. Fotografije pokazuju potencijalno “korona partijanje” unutar ugostiteljskog objekta, a nitko od fotografiranih pacijenata i osoblja ne nosi zaštitnu opremu. Sam gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček potvrdio je kako je šokiran tom viješću, a potvrdio je i da je došlo do kolapsa u zdravstvenom sustavu jer, prema njegovom saznanju, u Daruvarske toplice još su u petak pristizali pacijenti iz cijele zemlje.

FOTO: GRAD DARUVAR, Gradonačelnik Damir Lneniček

-To nije prioritetna bolnica. Nije mi jasno, ako su već sve hitne operacije otkazane, tko je onda baš sada morao biti upućivan u Daruvarske toplice. Činjenica je da kod nas dolaze pacijenti iz cijele Hrvatske, a s druge strane, moram reći kako zaposlenici nemaju zaštitnu opremu i u bliskom su kontaktu s pacijentima. Govorimo o 300-tinjak ljudi koji su izravno ugroženi, to je apsurd – šokiran je Lneniček koji je svjestan gospodarskih gubitaka i bojazni od pada posla u toj ustanovi. No, upozorava kako je sada na prvom mjestu da se zaustavi virus.

FOTO: BBŽ

-Sutra ćemo misliti na ekonomiju. Sada je na nama da zaštitimo ljude. Svi u gradu imaju bar nekoga tko je povezan s Daruvarskim toplicama i što nam vrijedi da smo mi u gradu zatvorili sve moguće institucije i prije vremena, kad su Daruvarske toplice koje se nalaze u samom središtu grada – tempirana bomba – ljutit je daruvarski gradonačelnik koji je tokom dana razgovarao i s predsjednikom županijskog stožera Nevenom Alićem, ali i samim županom Damirom Bajsom koji mu je obećao kako će se ovaj problem promptno riješiti. Podsjetimo, Daruvarske toplice su u vlasništvu Bjelovarsko – bilogorske županije, a ravnateljica ustanove Mira Zakora već je više puta bila javno prozivana od strane čak i dijela zaposlenika da svoj posao ne obavlja kako treba. Ravnateljica je svaki put dosad optužbe opovrgavala i uživala je naklonost župana. No, danas se očito i to promijenilo. Naime, nedavno je stiglo priopćenje iz Bjelovarsko – bilogorske županije u kojem stoji kako je župan Damir Bajs, u ime osnivača Daruvarskih toplica, a temeljem saznanja o kršenju Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije vezanih uz sprječavanje širenja zaraze koronavirusom zatražio od Upravnog vijeća Daruvarskih toplica razrješenje ravnateljice Mire Zakore. U priopćenju stoji kako će se nakon razrješenja ravnateljice Daruvarskih toplica za v.d. ravnateljicu imenovati njezina zamjenica dr. Stojanka Lukačin. Iz Županije su potvrdili kako je u međuvremenu momentalno zatvoren objekt koji je unutar Daruvarskih toplica pružao ugostiteljske usluge. Iako je Zakora u petak jamčila kako je isti već zatvoren. No, da to nije baš tako, potvrdile su fotografije pojedinih zaposlenika koji su medijima poslali “gužvu” u ugostiteljskom objektu, te su situaciju s koronavirusom očito vješto iskoristili kako bi s trona skinuli dosad nedodirljivu Zakoru. Ostaje za nadati se kako u ovoj zdravstvenoj ustanovi nema osoba koji trebaju biti u samoizolaciji, odnosno kako se koronavirus nije već proširio. Iako smo u više navrata tokom dana pokušali kontaktirati ravanateljicu Miru Zakoru kako bi nam komentirala ovaj incident u Daruvarskim toplicama, nije nam odgovarala na telefonske pozive.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!