ZA SVOJ GRAD Bjelovarski branitelji stavili se na raspolaganje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Teške situacije često iz ljudi izvuku ono najbolje. Tada je većina spremna pokazati solidarnost, zasukati rukave i nesebično, ne misleći na sebe, pomoći drugima. Tako je bilo i ovog puta. Udruga branitelja oboljelih od PTSP-a Bjelovar je odlučila pomoći svom gradu i stavila se na raspolaganje gradskom Stožeru civilne zaštite. Za njih se tako nešto gotovo podrazumijeva, smatra predsjednik udruge Željko Nesek.

– Vidjeli smo da je našem gradu i sugrađanima potrebna pomoć. Na sastanku smo dogovorili tko može pomoći i tko nije u rizičnoj situaciji. Jer svi žele pomoći, no bilo je pitanje tko može. Tako da smo se uključili u akciju i javili civilnoj zaštiti – kaže Nesek.

Do sada su trgovinama podijelili upute, obišli su Borik, pomogli, po napucima Nacionalnog stožera, zatvoriti dječja igrališta i sada čekaju nove upute. Ako će trebati, ističe Nesek, starijim i nemoćnim sugrađanima će donositi namirnice i lijekove kako se ne bi morali sami izlagati. Ne bi im to bilo prvi put.

– Mi smo već imali takvu akciju prije par godina kada je zapao snijeg. Ljudima smo isto tako otišli po namirnice i lijekove. U Šandrovcu smo, primjerice, ljudima cijepali drva, donosili im vodu u kuću i slično – rekao je Nesek.

Bjelovarski branitelji okupljeni u Udruzi oboljelih od PTSP-a ističu kako stoje u službi svog grada kada god su mu potrebni.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!